Torsdagen den 15 februari 2018: Katter som sambor, tomma boklådor och fulla hyllor


 Kära dagbok…

Citrus i farfars öronlappsfåtölj

Citrus gillar farfars öronlappsfåtölj.

Att leva med katter är annorlunda när en är van att leva ensam. Min första morgon som sambo trampade jag i en kattspya. Men vad hjälper det att skälla på det lilla livet som har kräkts? Nada. Det är bara att fundera över nästa kemtvätt. Katterna har funnit sig väl. Att en av dem hade kräkts berodde antagligen på att h*n ätit för mycket alt. svalt en hårboll. Alla tre mår bra och har skaffat sig sina favoritställen. Lucifer lägger sig gärna i klädkammaren och sover, Mini föredrar min skrivbordsstol och Citrus ligger på glasbord eller i min farfars öronlappsfåtölj. Till sovrummet är de inte välkomna, annars får de vara överallt. Det har inte varit mycket jamande och krafsande på sovrumsdörren, men en och annan katt ligger gärna där och vill skutta in om tillfälle ges. Lucifer gillar också att ligga på spisen, som är en häll. Inte ens när den varnar med ljud hoppar han ner, så nu har vi lite spisträning med pojken.

 

På torsdagseftermiddagen kom en leverans möbler. Det var dels glasdörrar till Fästmöns hyllor, dels en TV-möbel till vardagsrummet. Anna monterade alla åtta dörrarna och jag fortsatte med att packa upp böcker. Till sist var de 62 kartonger med mina böcker tömda – OCH Annas fem. Det är härligt trångt i hyllorna, men det finns lite utrymme trots allt.

Framåt kvällen traskade vi till Torgkassen igen och köpte räkstubbe till middag. Det blev den första middagen vi intog vid vårt köksbord (min mammas) i vårt nya kök. Lite senare frossade vi på jordgubbar och Nutella. DET var vi värda efter allt jonglerande med kartonger, dörrar och böcker.

Här är några bilder från vår andra dag som sambor:


To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 15 februari 2018: Katter som sambor, tomma boklådor och fulla hyllor

  1. Mia Karlsson skriver:

    Önskar er lycka till i nya hemmet och med samboskapet💕 Det har sina sidor att bo med katt……. med för det mesta är det bara gosigt😻

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.