Tisdagen den 23 januari 2018: Säng, säng, säng, sova, sova, sova…


 Kära dagbok…

Gästsängen i sovrummet från ena sidan

Min ”nya” säng är bara hälften så bred som min gamla.

Ja jag har i alla fall sovit gott i natt! Det blev så att jag, peppad av Fästmön, la gästsängen på sidan och drog in den till sovrummet när norrlänningarna hade farit iväg med min dubbelsäng. Jag klarade inte, som tjejen som köpte sängen, att bära sängbotten. Det var en liten Pippi Långstrump, nämligen, som köpte min dubbelsäng. Hon var ganska liten och rätt späd, men jädrar i min lilla låda – hon bar lika mycket som killen. En kunde tro att det unga paret hade varit gifta i 20 år. Men det visade sig att de knappt ens är 20 år fyllda (jo, men inte mycket)… Inte heller är de gifta eller nåt par – killen är inneboende hos tjejen. Goda kompisar, med andra ord.

Ärligt talat trodde jag att det skulle kännas mer sorgligt än vad det gjorde att skiljas från sängen som varit i min ägo sen… 1989… (Ha ha ha, samma år som killen i paret ovan föddes. Så märkligt…) Jag har tidigare skrivit om bonusbarn med svår separationsångest. A led så mycket av detta att h*n hade svårt att skiljas även från emballage. Ja, det är sant. För min del, vad gäller mina möbler – sängen och soffan – som har varit en del av min vardag så länge, var jag rädd att drabbas av separationsångest light. Det är visserligen bara saker, men… Nu vet jag att både säng och soffa har fått nya, goda hem hos människor som verkligen behöver dessa möbler och uppskattar dem. Ingen ångest! Oron för tillfället är att jag ska ramla ur gästsängen. Det krävs en del av en när en ska lära om från att oftast ha sovit ensam i en 180 centimeter bred säng till en som är hälften så bred. Men det gick bra i natt och, som sagt, jag sov gott i sängen som var min första vuxensäng. En säng som både min mormor och min mamma har sovit i…

 

Fatima Bremmers bok Ett jävla solsken

En jävla bra bok så här långt (en tredjedel).

Det är väl inte så himla fint i sovrummet, men jag ska ju inte sova där mer än ett antal veckor till. Och jag tyckte att jag fick till det ganska mysigt ändå, med mammas brudkista som sängbord och sänglampan på en hög tjocka, olästa böcker från hyllan intill. En kan alltså ha annan nytta av böcker än att bara läsa dem!

På tal om böcker (och det gör jag ju gärna…) läser jag en bok om en sån spännande person som var helt okänd för mig före läsningen. Bara titeln tilltalar mig enormt, Ett jävla solsken. Biografin över Ester Blenda Nordström ger en bild av en person som skulle kunna vara en motsvarighet till en nutida, rätt bitsk bloggare som retar upp folk, som är karismatisk så att både män och kvinnor blir förälskade i henne och som faktiskt lever med en kvinna. Men det ger också en bild av en person som stukas, som är rädd att såra… Mycket bra så här långt in (cirka en tredjedel). Vännen Jerry lyckades med en fullträff även vad gäller den tredje julklappsboken till mig. Tack!

∼ ♦ ∼

Men jag sover inte bara eller läser böcker, jag arbetar om dagarna. Idag hade jag fyra möten som jag skenade på. Ett par av dem höll jag, dessutom. Däremellan jobbade jag med stort och smått och mycket med intranätet, en del med en extern webbplats. Jag hade ett oväntat bra extrainsatt möte med en person som jag tror att jag kan stötta på det sätt h*n vill och behöver. Superfokuserad på jobbet är jag emellertid inte just nu, men det må vara förlåtet – allt blir bättre sen. Jag har väldigt bra kollegor också och nu ska vi få låna en kattbur av en av arbetskamraterna så vi kan flytta alla tre katterna samtidigt till vårt nya hem.

∼ ♦ ∼

I kväll då? Efter veckohandlingen blir det lugna puckar. Jag har ju lördagsgodis kvar och även en god bok på gång att läsa, men innan dess behöver smutsiga jag rena mig i duschen. Klockan 21 kollar jag Veckans brott. Sen ska jag sova, sova, sova. I min smala säng, säng, säng…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tisdagen den 23 januari 2018: Säng, säng, säng, sova, sova, sova…

 1. Anne skriver:

  Ha ha… tror det är några som kommer att ha väldigt kul i alla flyttlådor, övar ju redan ser jag 🙂

  Gilla

 2. Vad skönt att få sätta ”check” på sängprojektet och att det kändes bra när det var klart. Det var blir nog värt besväret ändå att du fixade till så du kunde använda gästsängen tills ni flyttar, att behöva ligga på golv är inget bekvämt i längden 🙂 Du behöver nog känna dig så pigg i kroppen som möjligt framemot flytten

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja verkligen skönt! En sak mindre att kånka vidare. Och absolut, även om gästsängen är smal jämfört med det jag är van vid sover jag så gott i den. Botten är fast och bra, så ryggen blir glad.

   Gilla

 3. FEM skriver:

  Det här med inneboende känner jag igen! Det är nog ganska vanligt nu för tiden att ungdomar bor ihop utan att ”vara ihop”. Vår Lillsnärt är ju inneboende hos en tjeja med hund i en etta. Funkar riktigt bra säger de. Hunden fullkomligt ÄLSKAR Daniel. Vad gäller ”vara ihop” eller ej är det lite oklart, vi får inte veta så mycket om just detta. Det officiella är i alla fall på kompisplanet.

  Gilla

 4. Jerry skriver:

  Härligt att boken var bra. Kände direkt att den ska du ha!
  Älskar sista bilden på katten i ingosad i täcket. Ser ut som katten har kortbyxor på sig…hahahaha

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Boken är jättebra, passar mig perfekt! Du fick in tre fullkomliga fullträffar. Nu har jag inte så mycket kvar att läsa, men jag tror att det blir en femtoffling för boken sen. 😛

   Ja visst är bilden rolig?! Jag hade sån tur när jag tryckte av. Ser verkligen ut som om Citrus har byxor på sig. Och så kvick hon var in i täcket att gosa. Så jävla gullig att en bara vill gosa med henne så ofta det går. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.