Onsdagen den 24 januari 2018: Det regnar, det regnar


 Kära dagbok…

Regn på fönster och snö

I morse var den kvar, men nu har snön regnat bort, nästan – hurra! 

Igår kväll noterade jag snöflingor, men med tanke på att väderappen lovade plusgrader var jag inte orolig att det skulle lägga sig. I morse vaknade jag till ljudet av… regn. Snön håller på att regna bort, hurra! Ja, det klart att det blir slaskigt och skitigt och understundom rätt halt, men jag vill inte ha mer snö eller snö längre. Samtidigt vet jag, vis(?) efter snart 56 år på jorden, att det fortfarande är januari och därmed årstiden vinter. Fast all den här snön som har kommit den senaste tiden kunde ha kommit till jul och nyår i stället för att vi fick ösregn. Snö vill jag inte ha nu. Nu vill jag se gräsmattor och knoppar – det har jag önskat mig här på bloggen tidigare.

Sova och vakna, förresten. Jag kan meddela att jag sover så gott i min gamla smala säng. Den gångna natten vaknade jag inte förrän klockan var 4.39. Efter att ha skuttat upp på toa kunde jag sen slumra nån halvtimme till innan jag bestämde mig för att börja dagen.

Benet 24 januari 2018

En glimt av mitt onda ben, fotat i eftermiddags.

Kanske är jag lite utmattad just nu. Både kropp och hjärna går på lite högvarv. Under gårdagskvällen tog jag en skön dusch innan jag hällde ner mig i bästefåtöljen för att först läsa och sen se Auktionssommarigår från härliga Nora, och Veckans brott. Under det sistnämnda programmet slog krampen till. Jag trodde att min sista stund var kommen! Det var insidan av låret som krampade – och försök tänja den muskeln när den är motsträvig! Det gjorde så ont och tusen tankar passerade i huvudet. Tänk om det inte var kramp utan en propp??? Jag har ju besvärliga ben och får då och då tromboflebiter. Den senaste kom vid nyår, men gick över på ett par veckor. Jag har haft värre och mer långdragna. Fästmön tycker att jag ska operera, för även om dessa proppar är ytliga kan de orsaka problem. Hon hade till och med kollat upp priset – runt 30 papp. Det tål att fundera på, verkligen.

Sen försökte jag faktiskt ringa doktorn idag. Eller i vart fall min husläkarmottagning, för jag har fortfarande ont i benet – se bilden ovan. Men som vanligt får en aldrig prata med en människa utan en ska knappa sig fram hit och dit alternativt logga in via Mina idiotiska sidor. Där hittade jag bara ett färdigt formulär som inte passade mig alls. Dessutom skulle jag få svar – om upp till fem dar. Jag vill bara ha lite råd. Typ nu. Hur jävla svårt ska det vara att komma i kontakt med vården? Fast det är ju inte bara vården där det är si och så med tillgängligheten. Det sägs att vi är så förbaskades tillgängliga nu för tiden med mejl och mobiler etc. Men i morgon har det gått en vecka sen jag sökte min bankperson utan att h*n har ringt tillbaka, Skatteverket kan ta flera dar på sig att svara på frågor via e-post med flera med flera.

∼ ♦ ∼

Datorskärm på jobbet

En bra blandning på jobbet idag, men inget jag kan eller vill visa upp här.

På jobbet hade jag dagens första möte redan klockan åtta. Fast då hade jag redan varit på jobbet och gjort andra saker i en timme. Jag måste alltså gå upp halv sex på vardagsmorgnarna, åka hemifrån cirka en timme senare och vara på jobbet helst före klockan sju – för att få en parkeringsplats… Gissa om det ska bli skönt att till jobbet sen! Visst lär jag klaga över att det är jobbigt också att promenera i ur och skur, men jag kan gå upp halv sju och gå hemifrån halv åtta för att vara på jobbet i normal arbetstid, det vill säga klockan åtta. Att jag behöver jobba ända till 16.30 efter flytten känns också som att jag överlever. Idag är jag ganska slut i rutan vid 15.30, men försöker ändå jobba på till 16. Detta innebär att flexsaldot är ganska högt, så jag försöker ta ut lite timmar då och då. Den här onsdagen kunde jag inte ta ut nån timme. Jag har haft tre möten idag och jag har bland annat jobbat med en upphandling och en ny EU-förordning – och däremellan lite intranätgrejsande och texter till nästa veckas nyhetsbrev. Dagen kan sammanfattas som innehållandes en bra blandning. Jag gillar att göra olika saker, arbetet blir aldrig tråkigt.

∼ ♦ ∼

Nu har jag gått ett varv med vattenkannan här hemma. Jag ska sätta mig ner och äta kvällsmat, bestående av knäckemackor. Ja, jag glömde köpa bröd igår och jag orkar inte gå ut i kväll och göra det. Som plåster på såren ska jag skrapa en Trisslott. Inte för att en sån mättar, utan för att plötsligt kanske det händer att jag vinner några spänn – eller en ny lott, i alla fall… Utanför regnar det…

Kvällsmat

Kvällsmat (knäckemackor, mjölk och läsning) med dessert (Trisslott).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.