Fredagen den 19 januari 2018: Feelgood-fredag med sol


 Kära dagbok…

Antikkunnig i Orsa

Antikkunnig i Orsa igår. Det diplomet är jag nöjd med.

Det är fredag. Hur snabbt den här arbetsveckan har passerat är inte klokt. Jag har fått mycket gjort på jobbet, mindre gjort hemma, men jag känner ändå att jag har koll på flyttläget. I helgen blir det frysavfrostning och en jädra massa tvätt. Jag blir trött bara jag tänker på det, för naturligtvis har jag slängt snuskburken som brukar låta frysvattnet rinna ut i. När det gäller tvätten blir det massor att stryka och sen kanske faktiskt packa ner. Jag tänker nämligen frakta mina kläder på egen hand till nya hemmet.

Igår kväll väntade jag med spänning på att få ett samtal från h*n som ville titta på och prova min säng. Gissa vad som hände? Ingenting. Det kom inte ens ett meddelande. Vad var det jag sa, liksom?! (Men i stället ringde h*n idag, när jag var så där lagom upptagen på jobbet. Eventuellt kommer h*n med son eller dotter och tittar på sängen under helgen.) Jag ägnade kvällen igår åt en hel del TV. Bland annat var jag med i Orsa mentalt och amatörvärderade fina grejor på Antikrundan. Den här gången gick det bättre och jag fick diplom som Antikkunnig. TV-kvällen avslutades sen med spänning i form av andra delen av Gåsmamman.

Böckerna Dit solen aldrig når och En röd liten fågel i juletid

Bokbyte från mysdeckare i vårligt Gotland till feelgood i juligt Alabama.

Utöver amatörvärderandet läste jag ut ytterligare en julklappsbok, Marianne Cedervalls senaste bok i Anki Karlsson-serien. Jag har inte så många olästa deckare kvar och eftersom jag vill blanda och bredda mig valde jag en feelgoodroman igen. Det är nog bra för mig att läsa lite lättsammare litteratur emellanåt. Vissa djupa böcker griper tag i mig aningen för hårt. Det är inte alltid jag mår så bra av dem, om en säger så. Nu ska jag läsa En röd liten fågel i juletid, skriven av Fannie Flagg, hon med Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café. Den boken blev också filmatiserad, tyvärr med HBTQ-temat nedtonat. En röd liten fågel i juletid var en av två pocketböcker i det hemliga bokpaketet jag vann strax före jul i en tävling hos Johannas deckarhörna. Det lustiga med den här feelgoodromanen är att den, i och för sig som så många andra i samma genre, börjar med allt annat än feelgood: en man får besked att han snabbt måste bort från det vintriga Chicago till värmen eftersom han håller på att dö i en lungsjukdom…

∼ ♦ ∼

Sladdar och kablar

En av mina roligaste arbetsuppgifter är att göra tekniska saker begripliga i skrift. Fysiska, tekniska härvor lämnar jag däremot till andra experter.

Veckans sista arbetsdag klämde jag in ett viktigt avstämningsmöte mellan morgonmötet och publiceringen av mitt nyhetsbrev. Redan igår, när jag satt i bilen utanför Fästmöns jobb och väntade på att hon skulle sluta arbeta, jobbade jag med en text som ska ut till olika målgrupper. Idag diskuterade vi texten lite mer. Det är viktigt att även krångliga saker som IT-teknik blir begripliga – och det är där jag kommer in. En av bloggarna jag följer är Marve W:s blogg På gång. Lustigt nog läste jag där häromdagen om att bloggskribenten är en osäker IT-tekniker. Själv har jag som undertitel, efter kommunikatör, Teknisk Idiot. Det kan tyckas konstigt att jag då jobbar på en IT-avdelning, dessutom på Uppsala universitet. Men min arbetsgivare anser att det är viktigt att alla, även tekniska idioter, förstår texter som skickas ut från dem. Det är en av de roligaste arbetsuppgifterna i min tjänst, denna att få göra tekniska texter begripliga.

∼ ♦ ∼

Även den här dagen var en bra dag. Till och med vädret var bra. Solen tittade fram vid lunchtid och jag lyckades fånga den på bild genom kontorsfönstren. Jag borde nog ha tagit en halvtimmes friskvård och gått en promenad, men så här på fredagen ville jag jobba klart och sen åka till det som snart är mitt före detta hem. Den soliga bilden lämnar jag här med dig.

Solig januaridag

Solig fredag!

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Film, HBTQ, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredagen den 19 januari 2018: Feelgood-fredag med sol

 1. MarveW skriver:

  Solen idag var verkligen välkommen. Så härligt att få gå en stund med näsan mot solen.
  Du har ett viktigt jobb. Och svårt. Ju mer stressad och otrygg jag blir, desto svårare är det att ta till sig information. Det är mänskligt och gäller oss alla, även om vad som stressar oss varierar.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, det var faktiskt lite ljust även när jag åkte hem från jobbet idag! 😛 Skönt!
   Jo det är sant, jag är likadan. När jag blir stressad känner jag mig otrygg, taggarna utåt och jag får svårt att ta in information. Handlar det om siffror, dessutom, då ligger paniken på lur, kan meddelas. Jag har också upptäckt att jag har blankettfobi. Avskyr verkligen att fylla i blanketter som inte har vettiga instruktioner för vad som ska fyllas i etc. 😮

   Gillad av 1 person

 2. Anneri skriver:

  Ja nog var det härligt med lite sol – dessutom fick jag möjlighet att åka hem tidigare. Jag säger bara en sak, njutning 🙂
  Skulle behöva en Tofflan på jobbet, det där med att göra texter enkla är inte det enklaste. Men, jag har som en duktig personal bokat in tid med vår kommunikatör (eller vad hon nu har för titel). Kanske hon, som du, kan uträtta lite underverk med orden 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Underbart med solen idag och även jag åkte hem en stund tidigare – och det var lite ljust fortfarande. 😛
   Bra att du har bokat in kommunikatören. Är hon duktig bör du kunna få konkreta råd och tips om hur du ska skriva ELLER så hjälper hon dig att skriva texten om hon får ett bra underlag av dig. Lycka till!

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Tack! Det är inte jag som skrivit texten men det är jag som ansvarar för innehållet och det duger inte… (inte alltid den snälla, duktiga personalen – kan vara rätt besvärlig). Jag tror hon är duktig men det visar sig. Det blir första gången vi jobbar tillsammans i något konkret så här 😉

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ha alltid ”mottagaren”/användaren i fokus så går det bra. Det är knepigt när en inte har skrivit texten själv, men det är bättre att vara ärlig och säga att ”vi” behöver proffshjälp med det här. Med rätt typ av kommunikatör blir det kanonresultat, tror jag. 😛 Som kommunikatör själv blir jag glad när jag ser att du har en viss insikt vad gäller kvaliteten. Det är en mycket god förutsättning för ett lyckat resultat. Tumme upp!!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.