Onsdagen den 17 januari 2018: Idag är jag där jag är


 Kära dagbok…

Utsikt från kontoret januarimorgon

Vintern är här igen. Ingen trevlig utsikt från kontorsfönstret i morse.

Vintern är här igen. På riktigt. Tyvärr. Jag avskyr verkligen snö, kyla, halka, skottning och allt sånt. Igår kväll var det väldigt blåsigt och det kom nederbörd. Jag tyckte mest att det såg regnblandat ut. I morse visade det sig att jag hade fel: det var snö. Ingen hade skottat eller plogat där jag bor, så jag fick pulsa i snön ut till garaget. I högsta hugg hade jag min Lill-Skotte. Snön var ganska lätt att få bort så att jag kunde öppna garageporten. Jag skottade också några meter utanför för att inte köra fast. Från vändplanen och framåt var det plogat. Gissningsvis är det kommunen som ansvarar för det. Snöandet upphörde så småningom, men det ska bli kallare. Det är skönt att ha en dunjacka då att krypa in i.

 

Antik och Auktion nr 10 2017

Auktion har jag bara varit på i tidskriftsform. 

Igår kväll blev det inte många knop gjorda. När alla måsten var avklarade läste jag, men sen fastnade jag i ett kul antikprogram på SvT1, precis före Veckans brott som jag förstås också glodde på. Auktionssommar får mig dels att glömma vintern utanför, dels roar det mig och jag lär mig saker. Två par tävlar mot varandra genom att försöka göra de bästa fynden på en sommarauktion för max 4 000 kronor vardera. Jag har aldrig varit på nån auktion mer än i tidskriftsform (mångårig prenumerant på Antik & Auktion, eller Antiktidningen, som jag brukar kalla den här), så det sätter jag upp på min bucket list*. Fast jag vet inte om jag skulle våga bjuda. Det är lite läskigt och tänk så besviken en skulle bli om det inte gick bra på nåt sätt. Men, jag vill prova!

Det börjar bli lite väl många bra serier på TV nu som jag vill följa. I kväll kör tredje säsongen av Gåsmamman igång på Kanal 5. Det blir åtta avsnitt framöver. Jag får försöka spela in eller kolla via nätet. Serien har gått att streama i höstas, men det har varit så mycket annat på gång då. Och sen är jag väl lite gammeldags och vill titta på TV.

∼ ♦ ∼

Fru Justitia

Rättvisa ska skipas, vill jag tro.

Tänk att det redan är onsdag! Dagarna flyger förbi och snart står det inte på förrän vi får nycklarna till vårt nya hem och flyttar dit. Jag flyttar först, Anna kommer dagen efter. Det är av praktiska skäl så att två stora flyttbilar inte ska behöva trängas utanför porten. Nu börjar jag känna mig mer positivt spänd och förväntansfull, även om katastroftänket häckar kvar i bakhuvudet som alltid. Det har inte med nån annan att göra, det är en skada jag har förvärvat som har med De Sju Svåra Åren att göra. (Den Lille Fjanten har mycket att stå till svars för. En dag ska rättvisa skipas, vill jag tro.)

Kråka på jobbet

Saker en kan hitta på mitt jobb när en rensar.

Men idag är jag där jag är – både hemma och på jobbet. Och det är faktiskt inte tack vare nån annan än mig själv. Det var så roligt, för på förmiddagen på jobbet träffade jag en bekant från ett annat universitet där jag jobbade ett par år. Personen råkade ut för en omorganisation där, men hade turen att hitta en ny plats på det lite större universitetet (!) i stan, där även jag jobbar numera. Det var ett trevligt och positivt återseende.

Arbetsdagen har innehållit gott och blandat. I höstas påbörjade jag en ”städning” av en arbetsyta på vårt intranät. Sen hopade sig arbetsuppgifterna och jag hann inte driva på andra som skulle granska vissa dokument. Nu är emellertid bollen satt i rullning igen och jag har fått en hel del gjort kring detta. Eftermiddagen var vikt åt ett möte om en ny förordning som träder i kraft i maj. Dessa möten har vi varje onsdagseftermiddag. Det är ganska mycket arbete kring detta, men det är mest andra som gör medan jag ser till att planen följs och leker despot på mötena. Idag var mötet snabbt avklarat, vilket innebar att jag kunde sätta tänderna i ytterligare en uppgift kring intranätet – att skapa sidor med ny information samt delvis göra om strukturen för befintliga.

För det mesta är det extra roligt och stimulerande att vara där jag är. Det var en sån dag idag.

∼ ♦ ∼

*bucket list = att-göra-innan-jag-dör-lista. Bucket syftar på det engelska uttrycket ”kick the bucket”, som betyder ”att dö”.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.