Torsdagen den 18 januari 2018: Vila i jobbet (när annat är rörigt)


 Kära dagbok…

Snö och träd januarimorgon fr köksfönstret

Fint plogat, Micke!

Nej, mer snö vill jag inte ha. Det räcker och blir över nu. Till jul och nyår hade det varit trevligt med vitt utomhus i stället för ösregn. Men inte nu. Nu vill jag se gräsmattor, snödroppar och knoppar och sånt. Fast jag veeet. Det är bara januari och en normal vintermånad här.

Om jag kunde skulle jag emigrera tillfälligt när det är snö och kallt här. Det går tyvärr inte, jag ska ju snart emigrera mer permanent in till Uppsala centrum. Jag längtar. Det var länge sen jag trivdes i mitt nuvarande hem, men jag har trivts i det förflutna, innan det blev tomt på humor och fullt av bollar. Nu känns det som om det var länge sen jag passade in i omgivningen. Det ska bli skönt att dra. Skönt var det också att komma hem igår och se att vaktis(?) hade plogat så fint, så fint, till och med utanför garagen. Det tackade jag och min rygg för i tysthet – läser Micke min blogg får han ett TACK! här.

På tal om garage fick jag ett konstigt brev från Riksbyggen igår. Där står att mitt garage och min parkeringsplats är uppsagda, men inte förrän en och en halv månad efter att jag har flyttat. Precis som jag vill åka till New Village och parkera Clark Kent* när jag har en fin plats under huset jag ska bo i. Jag ringde bostadsrättsföreningens uthyrningsansvarig och h*n hade också sett detta idiotiska och lovade att genast skriva till dem så att det blir rätt. Det är ju liksom kö till både garage och parkeringsplatser och ska mina stå tomma i en och en halv månad är det ju bara knäppt.

Jag har också försökt få klarhet i vissa bankärenden, men se att få prata med en och samma person som kan ens ärende där tycks vara en omöjlighet. Nu vet jag att allting ordnar sig i slutänden, men ändå. För en som i princip nästan enbart litar på sig är det tufft att inte ha kontrollen. To be continued…

Snö och cyklar januarimorgon utanför köksfönstret

Det är utomhustemperatur nog att förvara frysvaror på ballen.

I helgen ska jag försöka göra lite nytta hemma och bland annat frosta av frysen. Det är utomhustemperatur för att förvara mina ynka frysvaror på ballen** den stund avfrostningen tar. Vidare behöver jag tvätta. Mycket. Och stryka. Fästmön håller på för fullt hemma hos sig och i kväll var vi iväg och fixade fler kartonger. Det är lite dåligt med stunderna vi får tillsammans just nu, men vi vet ju båda att det blir desto mer i framtiden.

Sent igår kväll hade nån hört av sig om sängen som jag försöker sälja via Blocket. Folk är antagligen dåliga på att ta bort annonser när saker blir sålda, för jag fick som vanligt frågan om sängen är kvar. För mig gäller att de varor jag annonserar ut ligger kvar tills de är sålda. När varan är såld tar jag bort annonsen. Nu är jag rätt luttrad när det gäller köp och sälj på Blocket. Jag räknar kallt med att kasta resårbottnarna i samband med att mitt köksmöblemang försvinner. Själva sängramen monterar jag ner och tar med mig till vinden. Men vi får se. Den som hörde av sig närmare midnatt den gångna natten har nyss svarat att h*n vill komma och titta och prova (!) sängen. (Då har jag ändå skrivit att det är ramen som säljs för 500 pix, men att resårmadrasser medföljer om så önskas. De är inte så vidare värst nya… Bäddmadrasser är inte nämnda alls i annonstexten. Men att prova en sängram… Sängborden vill jag ha 250 spänn för båda, köper nån både säng och sängbord blir paketpriset 7oo kronor. Är detta svårt att förstå?) Datorbordet Krister hamnar i grovsoprummet den sista helgen i januari om ingen slår till på det.

∼ ♦ ∼

I den röra som är försöker jag vila lite i jobbet. Ja, det låter konstigt, men det är rätt skönt att vistas åtta timmar om dan på ett ställe där det finns möbler och jag slipper leta efter saker som jag har råkat packa ner nånstans. Lite många möten är det enda jag vänder mig emot. Vissa möten känns liksom inte riktigt som jobb eftersom det inte syns nåt resultat. På förmiddagen idag hade jag tre möten, det sista inklämt så sent som i morse. Eftermiddagen hade jag vikt för att producera klart mitt nyhetsbrev så att det bara är att skjutsa ut det på bestämt klockslag i morgon förmiddag. Jag hann också städa i några gamla dokumentmappar samt granska en text som ska publiceras lite här och var, för diverse målgrupper. Inte optimalt med en text för olika grupper, men det är ju en dag i morgon när vi kan fortsätta jobba med detta.

Segerstedthuset entré underifrån

Här inne på jobbet kan jag vila lite.


Nu ska jag äta smörgås
och ladda för Antikrundan från Orsa klockan 20 och därefter del två av Gåsmamman en timme senare. Over and out!

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 18 januari 2018: Vila i jobbet (när annat är rörigt)

 1. MarveW skriver:

  Vinter är ingen favoritårstid men jag gör det bästa av den. Gärna lite skidåkning på golfbana och idag var jag ute med mina Icebugs dvs kängor med dubbar och det kändes tryggt. Jag tänker att snön får ligga kvar till dess att sportloven är över, för barnens skull. Men sedan vill jag ha vår.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det går ju inte att göra nåt åt vintern, den bara är ju. Men jag gillar den inte. Jag tror att det är få barn idag som sportar på sportlovet, det var nog mer förr som en ägnade sig åt skridskor, skidor, pulkaåkning och sånt. Idag sitter alla ungar inomhus vid sina datorer. För ett par år sen var de väl ute och jagade tecknade figurer – med mobilerna. Men idag… Nej, jag tror ärligt talat att de flesta barn struntar i snön – och sport på sportlovet. Jag TROR, men jag vet förstås inte. Tycker bara att det var synd att vi inte hade snö i stället för ösregn under vinterns storhelger.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.