Tisdagen den 16 januari 2018: Läsare, latmask, maskinsmörjare, terapeut, informatör, kommunikatör… Vad är jag?


 



Kära dagbok…

Marianne Cedervalls bok Dit solen aldrig når (närbild)

Den här boken skulle kunna handla om Uppsala…

En otroligt grå tisdag blev det i Uppsala. Jag vaknade redan kvart över fyra och i stället för att ligga och vända och vrida på mig i sängen läste jag ut Hans Rosling-biografin. Vilken otrolig kraft den mannen måtte ha haft som in i det sista jobbade med sina memoarer! Det är så jag skäms när jag betraktar mig själv. Jag är lat, jag har lagt på mig i vikt igen och jag tycker inte att jag får mycket gjort hemma. Men det är väl så att just nu är en lugn period. Det blir mer att göra närmare flytten. Den kommande helgen ska jag åtminstone frosta av frysen, helgen därpå tvätta som en galning för att första helgen i februari göra rent tvättmaskinen och bli av med köksmöblemanget. Hmm… när jag läser vad jag har skrivit är det kanske rätt bra att ta det lite lugnt just nu.

Det var faktiskt grått hela dagen idag här. Det var till och med så att beigea Blåsenhus kändes färggrant. Men lunchen var desto mer full av färg – och enbart grönsaker och rotfrukter. Portionen från Feiroz var så riklig att jag inte orkade äta upp potatisarna.

∼ ♦ ∼


Bokbyte blev det som sagt i morse.
Jag hann läsa lite i nästa julklappsbok till både frukost och lunch. Som vanligt följde boken med mig till jobbet, där jag försöker läsa en stund varje dag just på lunchen. Boken jag läser nu är en lättsam deckare. Det gäller att varva det seriösa med det rent underhållande.

Böckerna Hur jag lärde mig förstå världen och Dit solen aldrig når

Det blev bokbyte i morse från memoarer till ren underhållningslitteratur.

∼ ♦ ∼

Tjifen som Loreen

Min chef är inte heller bara Tjifen utan ibland Loreen också.

Arbetet börjar så smått ta fart igen. Dagens tre möten blev fem, vilket är ett bra exempel på det. Men två av mötena var i mångt och mycket arbetsmöten. Vidare får jag vara lite maskinsmörjare och terapeut på jobbet också. Det funkar, även om jag är anställd som kommunikatör. Eller informatör, som det står på anställningsbeviset. Jag väljer att kalla mig enligt modernare terminologi.

Förutom möten har jag minnesantecknat, skrivit en dagordning samt tvingat Tjifen och Högsta Tjifen att tillsammans med mig ägna sig åt rensning och strukturering. De är rätt bra det, bara en får ha dem för sig själv en stund.

∼ ♦ ∼

Jag var och veckohandlade efter jobbet, men i kväll fortsätter jag nog att vara lat. Det blir först ett par mackor och därefter en stunds läsning och lite TV – på tisdagar är det ju Veckans brott.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 16 januari 2018: Läsare, latmask, maskinsmörjare, terapeut, informatör, kommunikatör… Vad är jag?

 1. Anna-Maria skriver:

  Ja, det har verkligen varit grått och blåsigt här idag! Verkligen konstigt väder! Och att det började snöa sen dessutom. Himla märkligt väder! Hoppas du har en bra kväll. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu börjar en ju faktiskt vilja ha lite ljus – definitivt INTE snö och kyla i alla fall. Men det är trots allt bara januari och vi kan nog räkna med ”busväder” ett tag till. 😦
   Tack, min kväll har varit slö, nu ska jag hoppa i säng och läsa innan jag sussar ända till i morgon bitti. Jag önskar dig en god natts sömn! 🙂

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.