Kicki & Lasse


Ett inlägg om en bok.Peter Kihlgårds bok Kicki & LasseSommaren 2008 var min handstil fortfarande läslig.
I Peter Kihlgårds lilla bok Kicki & Lasse har jag skrivit en grattis-hälsning till mamma, som fick boken i födelsedagspresent. Jag önskade henne god läsning. Huruvida hon tyckte det blev god läsning eller inte frågade jag henne vid nåt tillfälle. Vad jag minns blev läsningen sisådär. Sen pratade vi aldrig mer om boken. När mamma gick bort förra hösten var det en av hennes böcker som fick följa med hem till Uppsala. I morse läste jag ut boken om Kicki och Lasse.

Det här är en relationsroman som skildrar paret Kicki och Lasses förhållande under cirka 30 år. Periodvis är det lite av och på, men kärleken består trots att de är så olika och trots att det inte blir några barn, de får inte ens adoptera. Deras bakgrund är också väldigt olika.

Inte hade jag köpt den här boken till mig själv. Att läsa den nu var emellertid lite roligt, för jag ville se vilken typ av böcker min mamma läste. Den här boken innehåller väldigt mycket sex och jag kan inte hjälpa att jag undrar vad lilla mamma, lika pryd som jag, tyckte om det.

Ärligt talat känner jag att jag aldrig kom in i bokens handling. Jag förstod inte heller alla hoppen i tid. Och heterosexuell kärlek… nja, det är inte min grej.

Boken får lågt Toffelomdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kicki & Lasse

  1. MarveW skriver:

    Jag har hållit på att läsa den boken i ca 7-8 år nu. Jag läser den enbart i badkaret och jag badar inte så ofta. Det är inte så att jag har stark längtan att läsa vidare, men jag minns den ganska väl, vissa känslor i den är starka och sitter kvar. Kanske dags att läsa klart snart.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.