Gottfrid-dagen 2017: Klapp och avslöjad tomte samt virre (och Ipren) mot virus


 Kära dagbok…

Julmat Fazer

Jag åt Fazers julbord till lunch. Som deras vanliga mat var den ganska smaklös, så jag ser fram emot julbordet hos Fänriken.

Kroppen kämpar helt klart mot en infektion. Jag har ont i halsen, det kliar i ögonen, näsan känns lite täppt, huvudet är tungt, musklerna ömmar och jag fryser och svettas om vartannat. Nu är det verkligen ovanligt att jag får virus av den här typen, så förhoppningsvis går det över. Eller också blir jag skitsjuk. Men min kropp är duktig på att bekämpa sånt här, så jag litar på den. Jag knaprade Ipren idag i alla fall för att klara jobbet. Det är en del att avsluta  före vinterns helger.

I eftermiddags hade vi avdelningskonferens med föreläsare och det ville jag inte missa. Det var två riktigt bra föreläsare, skulle det visa sig. I kväll har avdelningen fest med julbord på en nation, men jag har inte anmält mig – jag har inte kläder för sånt. Dessutom gick all kraft åt till att klara arbetsdagen, jag vill ju så gärna göra mitt bästa på jobbet. Fast nästa fredag ska jag vara flexledig och det känns bara skönt. Julbord light blev det emellertid för min del till lunch. Jag käkade Fazers – Restaurang Segerstedts – julbord. Precis som all mat på den restaurangen var den ganska smaklös, men de veganska köttbullarna och prinskorvarna var milda och goda.

∼ ♦ ∼

Papperskassar i baksätet

Annas fyra kassar som ska till återvinning.

Även om jag blir ämlig till helgen finns en del jag måste göra. I kväll ska jag försöka upparbeta kraft och ork att städa badrummet och duschrummet/toan. Det är inte gjort ordentligt på… bra länge. I morgon ska jag ta ett varv med dammsugaren innan jag åker med två papperskassar från mig och fyra från Fästmön till återvinning. De senare var jag och hämtade igår kväll. Det är skönt att få undan så mycket som möjligt för oss båda, men kanske mest för Anna som ska ha julen hos sig. Hemma hos mig är det inte så mycket jul, som sagt, bara en enda adventsljusstake.

 

Men på tal om jul återstår ännu några klappar att inhandla. Idag kom jag på en sak som jag ska försöka få tag i under morgondagen. Igår kväll ringde Annas snälla mamma och pratade klappar. Somliga var så nyfikna vilken typ av klappar det gällde, men jag lyckades hålla tyst. Och det kanske var ett smart drag som gjorde jultomten vänligt inställd till mig, för i kväll låg det ett blått paket innehållandes en julklapp – till mig! – i postboxen! Förresten… självaste jultomten träffade jag i eftermiddags. Han hade klätt ut sig för att se ut som alla vi andra, men jag avslöjade honom tack vare… stövlarna…


NU ska jag skrubba lite i mitt hem innan det blir en stadig virre mot viruset!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.