Lördag kväll den 9 december och andra advent 2017: Baksäteskylskåp och ménagerier – ett liv i kaos


 Kära dagbok…

En del tror säkert att jag redan har flyttat. Kanske beror det på att jag uppenbarligen har börjat använda min bil som kylskåp.

Västerbottensost i baksätet på bilen

Baksätet på bilen fungerar rätt bra som kylskåp så här års.

Med tanke på det partaj som skakade huset igår kväll var jag övertygad om att så lite hänsyn kan inte ens dessa grannar visa. Eller??? Jag stod verkligen inte ut med röster och skratt som bara höjdes, så jag höjde volymen på TV:n motsvarande grad. Jorå, jag har fortfarande stereon med högtalarna inkopplade. (Rapportera gärna detta.)

Igår eftermiddag och kväll plockade jag lite i köket. Inte så väldigt mycket, men jag rensade mina kast på miljoner småprylar. Det äkta kastet sparar jag, medan de två oäkta nu ligger i en papperskasse till återvinning.

Två tomma kast

Två kast som är nermonterade och lagda till återvinning.


Lördagsmiddagen bestod av en mindre portion
spaghetti med het vegetarisk sås. För att bli mätt på riktigt smaskade jag i mig ostar, kex, oliver och färskostfyllda paprikor. Lite senare på kvällen blev det go-kaffe i pressobryggaren, ett rejält glas päronkonjak och en frukt- & mandelchoklad. Det gick ingen nöd på mig alls. Jag åt, läste och slöglodde på TV. Vid ett-tiden var jag tillräckligt trött för att somna från gapflabbandet i huset.

∼ ♦ ∼

I natt hade jag en fruktansvärd mardröm. Därför var jag glad att jag vaknade nånstans vid åtta-tiden och insåg att det bara varit just en dröm. Jag läste ut Lynley-deckaren och bytte den mot en Nesser-bok jag nyligen köpt.


Efter det var tanken att jag skulle skriva
om boken jag just läst ut, men då tyckte min dator att den skulle Windows-uppdatera, nåt jag trodde var slutfört igår kväll. Det tog nästan hundra år och jag hann att koka ägg, tända andra adventsljuset och äta frukost under tiden.


När mitt bokinlägg så var skrivet och tanden borstad 
funderade jag över hur jag bäst skulle använda veckans andra lediga dag. Jag behöver fortfarande gå igenom saker och rensa. Mitt hem är ganska kaotiskt just nu, inte bara skitigt och ostädat alltså. Borta är all stil och smak. På byrån i vardagsrummet är det ett lustigt… ménagerie av prylar… Påskliljan, Vattholmaänglar, en Upsala-Ekebyälg, en varg från Kolmården, elefanter, en snäcka med mera.

Menagerie på en byrå

Ménagerie på en byrå någonstans i New Village.


Jag beslutade mig för att gripa mig an köket. 
Jag hade faktiskt redan börjat där lite smått, så det passade bra. Idag inledde jag med de tre stora lådorna. Värst var förstås den där lådan med bra-att-ha-saker…

Bra-att-ha-låda

Värsta lådan att gå igenom i köket var bra-att-ha-lådan.


Jorå, jag fick en hel del gjort, 
inte bara bra-att-ha-lådan där en faktiskt numera hittar saker. Totalt gick jag igenom de tre stora lådorna, skåpen ovanför kyl och frys samt tre köksskåp. Eftersom en del skåp redan var rensade återstår inte så där jättemycket i köket. Jag har märkt ut de skåp som är kvar att gå igenom med orange små post-it-lappar, som jag sen ska dra bort vartefter rensningen fortskrider. Vad gör en inte för att peppa sig? Nu återstår städskåpet, fem lådor och tio köksskåp. Två av köksskåpen är dem under diskbänken och där är inte så mycket att rensa, mest sophinkar. Och mycket av det som finns i de övriga skåpen är sånt som ska flytta med. Kyl och frys försöker jag tömma genom att äta upp saker, men det sista kan ju inte tömmas förrän det är dags att flytta.


Jag känner mig ganska nöjd med dagen och helgens arbete, 
fast visst önskar jag att helgen var en dag längre när jag bara kunde vila. Två papperskassar till återvinning står i hallen, en halvfull säck med grovsopor står i gästrummet. Nu ska jag försöka komma på vad jag ska äta till söndagmiddag… För hur det än är blir en hungrig igen, särskilt av rensningar. Kanske finns det nåt gott i baksätet på bilen..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 9 december och andra advent 2017: Baksäteskylskåp och ménagerier – ett liv i kaos

  1. Anneri skriver:

    Oh, bra-att-ha-lådan… gott att ha rensat den! Jag kan undra varför en drar på sig bra-att-ha-lådor hela tiden. När (läs om) jag någon gång rensar en brukar jag tänka att jag INTE ska skaffa en igen. Fungerar så där…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.