Denna dödens kropp


Ett inlägg om en bok.


Elizabeth Georges bok Dennna dödens kroppFör över två år sen fick jag många böcker av vännen Agneta efter hennes föräldrar. Tack! Det återstår en och annan att läsa. I morse slog jag i alla fall ihop pärmarna till den näst sista boken av Elizabeth George som jag fick, Denna dödens kropp. Elizabeth George är alltså den amerikanska författaren som skriver om brittiske kriminalinspektören Thomas Lynley och hans kollega Barbara Havers. Serien om Lynley är mycket omfångsrik – och efter boken jag nyss läst återstår åtminstone tre som jag känner till.

Den här gången varvas en nutida mordhistoria med en äldre. Den äldre handlar om tre barn som mördar ett fjärde, medan den nutida historien handlar om en ung kvinna som är mördad på ett märkligt sätt på en kyrkogård. Några motiv till mordet är svåra att hitta. Thomas Lynley har varit långtidssjukskriven efter mordet på hustrun och det ofödda barnet. Med det här fallet återträder han långsamt i tjänst. Den nya avdelningschefen är kvinnlig och går inte alls hem hos kollegorna. Barbara Havers jobbar på sitt håll med fallet tillsammans med Winston Nkata.

Den här boken är på 700 sidor. Hälften hade nog räckt gott och väl. Boken är väldigt tung att hålla i och det är svårt att släpa med sig den överallt – såsom jag gör med mina böcker på gång. Det tar ett tag innan jag kommer in i den. Det dröjer ända till slutet innan jag förstår inslagen om det gamla mordet. Kanske är det först då som jag tycker att bokens mord blir spännande. Det mest spännande under de 600 första sidorna är de olika relationer som skildras. Människonaturen är onekligen komplex och det har författaren sannerligen koll på!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.