S:t Nicholas Day 2017: Ryggar inte för att ta i


 Kära dagbok…

VHSfilmer Upptecknat Cabaret Sista natten med gänget

Tre av världens bästa filmer sparade jag på VHS: Jubileumsfilmen för Upptecknat, Cabaret och Sista natten med gänget.

Äsch då! Inte kunde jag sitta stilla på min onda lilla (?) rumpa (jag har inte bara ont i ryggen utan värken går ner i ena skinkan också) igår kväll. Jag grep mig an lägenhetsförrådet. Tyvärr blev det inte färdigt trots att så lite återstår. Det berodde på att jag inledningsvis var tvungen att flytta ut saker som jag hade hämtat dit från kallförrådet för att kunna röja i det innersta. Mitt i röjningen kom herr Lucille och jag erbjöd honom en säng. Han nappade och min viksäng flyttade från mitt förråd till hans. Självklart tog jag inte nåt betalt för detta – de har hjälpt mig på många sätt under många år. Han och hans fru är såna där som en verkligen vill ha i vänskapskretsen.

Det främsta skälet till att jag inte blev klar igår var inte för att jag babblade med herr och fru Lucille utan för att så mycket skulle slängas. Jag gick igenom fyra stora kartonger och två backar. Alla dessa är nu tömda och redo att fyllas med saker jag ska spara i stället. Bland annat slängde jag alla mina VHS-filmer – utom tre riktigt bra av världens bästa filmer – se bilden ovan! Totalt gjorde jag fem (5) vändor till soprummet innan jag kollapsade i bästefåtöljen och bara satt och glodde rakt ut i luften. Ryggen överlevde och kändes faktiskt något bättre – jag lyfte rätt, gick hellre flera gånger än bar för tungt färrre vändor och jag var noga med att klä mig varmt. Jag messade ett par varv med vännen FEM, som meddelade att ett blått paket hade kommit fram. Jisses, jag skickade det ju i måndags kväll och på mindre än ett dygn levererade PostNord det! Det måste vara rekord. I vart fall visar det att PostNord kan om PostNord vill, typ.

Sopsäckar fulla

Dessa säckar utgjorde två av de fem vändorna till soprummet igår kväll.

∼ ♦ ∼

Kylan hänger fortfarande kvar, trots att såväl appar som meteorologer på TV utlovar mildare väder och snö. Mildare väder skulle jag och ryggen gilla, snö, däremot, klarar jag mig utan. Idag på jobbet var en utrymningsövning förannonserad. Min rygg och jag var tacksamma över förvarningen eftersom jag kunde ta med mig  jackan på eftermiddagsmötet under vilket larmet gick. Stå ute och frysa med ond rygg – nä tack!

Annars har arbetsdagen flutit på med möten, varav några spontana, andra inbokade. Jag har fått en skiss över ett vindsförråd (det är inte helt fel att jobba på samma ställe som den vars lägenhet en har köpt) som bonus. Utöver detta har jag jobbat med mitt nyhetsbrev, som tyvärr inte är helt färdigt ännu, samt letat efter foton till en webbplats som jag är ansvarig för. Startsidesbild har jag klar, men jag har inte haft samma framgång med de mindre puffbilder som också behövs.

∼ ♦ ∼

Frågetecken

Tänk om jag hade sluppit både gissa och höfta… Frågetecknen tycks aldrig ta slut.

Jag har rätat ut ett par frågetecken med försäkringsbolagetMed Skatteverket har jag haft en knagglig konversation via e-post och per telefon, mycket frustrerande. Det blir så att jag får höfta eftersom jag inte tycks få nån vettig hjälp den här gången (det har jag fått tidigare). Tänk om jag hade fått alla upplysningar första gången i stället för att jag ska gissa saker eller upptäcka dem i efterhand – så att nya frågor dyker upp. Idag fick jag post från dem också. Femtio procent rätt. Jag hade blivit utlovad dels en broschyr med information, dels en blankett – alla har nämligen inte tillgång till skrivare eller känner sig elektroniskt säkra. Broschyren kom, men inte blanketten. Ja ja, jag får kanske låna en skrivare på jobbet när det börjar bli dags.

Nu ska jag göra en sista (?) insats i lägenhetsförrådet innan jag skjutsar hem Fästmön, som har jobbat extra ikväll, från Äldreboendet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till S:t Nicholas Day 2017: Ryggar inte för att ta i

  1. Det finns iaf inget ont som inte har nått gott med sig. När man flyttar så MÅSTE man rensa 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.