Svenne-dagen 2017: Klagolåtar och nöjdnynningar


 Kära dagbok…

Ont i ryggen selfie i sängen

Tidig sänggång med ryggont och Linnex igår.

Gårdagskvällen slutade med Linnex och tidig sänggång. Jag bara gnäller lite. Förutom ryggontet sov jag bra, ända till klockan fem. I morse var dessvärre ryggen endast försumbart bättre, så jag rollade på mer Linnex. I Uppsala var det 6,2 minusgrader och att sätta sig i en kall bil och köra till jobbet är inte vad en ond rygg behöver. Men med Linnex, fårskinn och dubbla sittunderlag kändes det rätt OK.

Morgonen blev ännu bättre. Det visade sig nämligen att vi är två Motalianer i min korridor på jobbet! Jag hade ingen aning om att… vi kan kalla honom Lennart… var från Motala. Nu vet jag. Det blev en riktigt bra start på dagen där vi bland annat kunde konstatera att vi nog inte har träffats på gymnasiet eftersom jag är äldre än Lennart och dessutom ett år snabbare än normalt i skolgången (hoppade över klass två i lågstadiet), men att Motalabron är fantastisk. Jag rekommenderade en promenad där.

Supermåne

Supermånen är verkligen super!

Supermånen tycks dröja sig kvar. Jag tog en bild på den genom jobbfönstret i morse. Bilden gör naturligtvis inte månen rättvisa – den är så häftig! (Månen, alltså, inte bilden.) Sen satte jag fart och jobbade. Tre av dagens möten gick av stapeln på förmiddagen. Extra roligt var förstås att få höra att inga ärenden inkommit kring en viss förändring. Jag valde att tolka detta som att vi lyckats att kommunicera förändringen. Vis av erfarenhet vet jag nämligen att folk hellre klagar än säger att nåt är bra och rätt.

Eftermiddagens möte var på sätt och vis en besvikelse. Det heter att en viss uppgift ska prioriteras. Då trodde jag att hela den grupp som jobbar med uppgiften ska prioritera den och inte bara jag och en person till. För tillfället är detta tack och lov det ända smolket i min jobbägare just nu. Och, som sagt, det är lättare att klaga, var det nån som nyss skrev…

∼ ♦ ∼

Gammalt strykjärn

I kväll blir det strykning. 

Efter jobbet blev det tisdagshandling. I kväll ska jag inte röja och rensa i nåt förråd utan låta ryggen vila. Jag ställer mig nog hellre vid strykbrädan, för att stå är bra för ryggeländet. Annars är det skönt att veta att det inte återstår mer än ett tredjedels förråd att gå igenom och rensa. Jag försöker nog hinna med den tredjedelen före helgen, så att jag kan åka med saker till återvinning. Dessvärre finns det även fler saker i förrådet som ska bäras ut i soprummet och det pallar inte ryggen för tillfället. När förrådet är klart är det dags att fortsätta med skåp och lådor inne i lägenheten. Jag har gjort en hel del redan, till exempel linneskåpet, garderoberna, tre byråar, badrummet och duschrummet/toan. Det stora att ta tag i är köket med alla sina skåp och lådor, vitrinskåpet och ekbyffén. De två senare är emellertid inte nåt att rensa just, tror jag. Jag känner mig nöjd med mina insatser och tycker att det går framåt. Glad är jag förstås att jag har gott om tid på mig. Jag nynnar nöjt, med andra ord.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Svenne-dagen 2017: Klagolåtar och nöjdnynningar

 1. Agneta skriver:

  Bra jobbat, du har ju hunnit med massor! Var nu rädd om dig och din rygg 💚!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast jag kunde inte låta bli att rensa en del i förrådet i kväll i alla fall. Fem gånger var jag till soprummet med skräp – och ändå är jag inte färdig. Men nästan. Jag börjar se ett slut… På rensningen i förrådet, alltså. Sen är det resten kvar… 😮 Ryggen har mått lite bra av att jag rör på mig, men lyften… då har jag nästan hört att den har skrikit… 😥

   Gilla

 2. Anneri skriver:

  Att ha gott om tid när man genomför ett så stort projekt som en flytt är nog värt guld! Eller du, stryk nog… det är värt guld, punkt.
  Hoppas ryggen är bättre! Linnex brukar lindra bra men tyvärr är det ju inte magiskt. Låter klokt med lite vila också!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa verkligen! Jag kan slita hårt ett par timmar en vardagskväll och vara nöjd – trots att mycket återstår. Men en orkar liksom inte hur mycket som helst efter en tuff arbetsdag. Samtidigt är det lite skönt att göra kroppen lika trött som huvudet. Ryggen har mått bättre av att jag rör på mig nu i kväll, men den gillar inte att jag bär tungt, vilket jag också har gjort. Det får bli Linnex till natten i kväll igen. Och nä, det är inte magiskt, men hjälper en del. Jag har tillgång till värktabletter, fast vill inte ta i onödan.
   Tack för pepp! 😛

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Så lite så 😉
    Nä, värktabletter vill en inte ta i onödan. I alla fall jag kan bli rätt kass i magen av dem (beroende på sort så klart).
    Jo det är nog sant att ryggen mår bättre av lite rörelse men lyften tar på. Hoppas du får ordning på ryggeländet i alla fall!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag blir mest seg och trött av dem och DET funkar inte nu – varken på jobbet eller hemma. Men blir det outhärdligt har jag förstås inget val. Där är jag inte i skrivande stund. Jag gör mina övningar, rollar på Linnex, ser till att hålla mig varm och försöker röra mig normat.
    Tack för att du bryr dig!

    Gilla

 3. Trist att ryggen bråkar, du kanske skall försöka ta helt ledigt från lyft och rens några dagar så den får helvila !

  Motalianer 🙂 🙂 jag funderade verkligen på det ordet, men fick ju förklaringen sen och då var det ju självklart

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är nästan bättre med ryggen när jag rör på mig, fast det klart att det blir ju många lyft och det är väl inte så bra. Att få vassa pärmkanter in i ryggen är heller inte skönt – det har jag fått i kväll så jag höll på att skrika högt när jag slet med en av säckarna som skulle till soprummet, 😮

   Ha ha ha, jaa, jag har nog kommit på ordet själv, Motalianer, alltså. 😆

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.