Fredagen den 24 november 2017: Belöningar, beröm och firande


 Kära dagbok…

Chokladnalle från Lindt och bok

Belöning igår kväll.

Det finns en hel del oro kvar, men delad oro är minskad oro. Stackars Fästmön drabbas – som vanligt. Här i min dagbok kan och vill jag inte skriva allt eftersom vem som helst kan läsa och alla som gör det inte alltid är så snälla. Men jag fick lite lugn i kroppen igår kväll och kunde sitta ner i bästefåtöljen och läsa och mumsa i mig chokladnalleflickan som Anna hade varit och lämnat i förra veckan. Det kändes som om jag behövde nån sorts belöning. Nu tycker jag att jag kämpar hårt och när jag står inför val försöker jag väga allt noga innan jag fattar beslut. Men sen måste jag lära mig att lita på människor och deras råd och acceptera att jag faktiskt varken fattar eller har kontroll över precis allting. När en är van att klara sig själv efter att ha blivit huggen i ryggen så många gånger är det inte lätt att tänka om, bara.

Kvällarna går så fort och jag har ju en del att göra även om om det är en stund kvar till flytten. Lite senare igår kväll gjorde jag en gallring light i mina bokhyllor. Lucille undrade nämligen för ett tag sen om jag skulle göra nåt sånt och om hon i såna fall kunde få. Självklart får hon det, jag skulle vilja ge nåt mer och bättre som tack för det hon och hennes familj har ställt upp och hjälpt till med.

Jag har läst ut den tunga boken om skolskjutning. Nu borde jag ha bytt till en lättare bok, men valet föll på den femte delen av Karl Ove Knausgårds Min kamp. Jag fick den och den sjätte delen av vännen Jerry i julklapp förra året – och nu är det bara en månad kvar till julen i år

∼ ♦ ∼

Citrontårta

Den var lika god som den ser ut.

Arbetsdagen har varit fylld, men ändå haft ett mer lagom tempo. Med ett avbokat möte inrymde den endast två, båda på förmiddagen. Däremellan han jag publicera mitt nyhetsbrev och fick fin återkoppling på det från två kollegor. Tack! En får oftast höra när en själv gör fel – eller blir skjuten som budbärare, så berömmet blev jag väldigt glad för. Förmiddagens höjdpunkt var nog inte mitt nyhetsbrev annars på avdelningen utan tårtan som en av enhetscheferna bjöd oss på eftersom ett av våra system ska gå i graven.

Med tårta i magen fick det bli lättlunch i form av ostmackor. Dessutom ska jag, innan jag åker hem, hämta rödtunga med tillbehör hos Hambergs fisk. Anna och jag ska fira och festa i kväll.

Mackor Hav a great day Hav a break

Jag vet inte om felstavningen är omedveten eller medveten från Fazers sida. Generellt sätt stavar de INTE bra på jobbets restaurang, men kanske är det nånting jag inte begriper med stavningen på mackorna här på bilden. Jag gillar emellertid inte medvetna felstavningar – och är inte överförtjust i deras mat heller.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 24 november 2017: Belöningar, beröm och firande

 1. FEM skriver:

  Ja, det är tur att du rensar lite bland hyllorna. För nu är det snart jul och innan det så dimper det ned en blå påse vettu. Köpstopp från boklistan gäller från och med nu!! Ska ha smygkontakt med Anna också, så det inte blir felköp!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här är rätt bra med köpförbud inför flytten. Behöver en och annan hylla… I morrn ska vi ut på tur och kika på stolar. Kanske ser jag nån hylla osså… 😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.