Fredag kväll och lördag dag den 24 – 25 november 2017: Epikurism och sängläge


 Kära dagbok…

Det blev en underbart god middag igår kväll! Firren, rödtunga, från Hambergs fisk, ljummade vi i ugnen, potatisen micrade vi och smöret med rödbetor och kapris smälte vi i såskastrull. En burk saffransaioli fick jag med i påsen och i den såsen dippade vi vanligt vitt bröd som vi rostade. En flaska Villa Garros Sauvignon Bordeaux 2016 serverades väl kyld till maten. (Mer om vinet i ett separat inlägg senare!) Ett stort TACK för maten som betalades via presentkort, juklappar från Annas snälla mamma och hennes L förra året!


Fisk är ju mat som en inte blir så där övermätt av, 
men portionerna var rikliga och vi blev mätta. Lite senare, när vi intagit soff- respektive bästefåtöljläge i vardagsrummet, klämde vi i oss några Dumlekolor och skumtomtar som jag hade sparat samt kaffe till det. På TV var det inget upphetsande, men vi höll oss vakna genom ett par amerikanska polisserier. Tror klockan knappt var 23 när jag somnade, uttröttad efter en vecka när jag sålt mitt hem, jobbat, burit däck, servat bilet, burit möbler, rensat bokhyllor etc. Dessutom har ryggontet flyttat sig ner i vänster underben. Det gör djävulusiskt ont att gå, men jag biter ihop och gör det ändå. Linnex funkar dessvärre inte här.

Trots tidig sänggång kunde jag sova till klockan var åtta i morse nästan.  Jag fixade var sin kaffe åt oss och läste en stund. Karl Ove har nu kommit till Bergen för att gå skrivarkurs i sin femte kamp.Fästmöns och min agenda idag stod bland annat att kika på möbler samt handla mat. Låt oss säga att vi inte var ensamma ute i affärerna. Det var liksom både lönehelg och svarthelg (nåt amerikanskt påfund). Inte konstigt att vi höll på att somna när vi provade sängar på IKEA.


Vi åkte kors och tvärs genom Uppsala. 
Nog såg vi ett och annat som gärna hade fått följa med oss hem, men vi tänkte försöka hitta det mest nödvändiga först. Och ännu är det lite för tidigt att shoppa loss. Vi nöjde oss därför med att göra det senare på Årstahallen, där vi köpte med oss mat och andra godsaker hem. Ingen orkar laga mat efter dagens äventyr. Klockan var nog 17 när vi intog eftermiddagskaffe. Eftersom det är lördag blev det gofika – både pecanwienerbröd och vaniljhjärta. Det gav mig energi att bära ut min kombinerade uplight- och läslampa som pajade härom kvällen, tyvärr, samt plinga på hos Lucille och lämna en meter böcker.


Mörkret har sänkt sig över New Village
temperaturen har krupit neråt igen och vi softar en stund innan vi värmer mat, dricker vin, äter lördagsgodis etc. I morgon ska vi på födelsedagskalas på Morgonen. Sen dröjer det inte länge förrän nästa person i familjen fyller år och en och annan vän till mig. När jag ska hinna köpa presenter vet jag inte, för att inte tala om julklappar! Men nån gång ska det göras. Annars känner jag mest i skrivande stund att julen hade jag kunnat tänka mig att hoppa över i år.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.