Onsdagen den 22 november 2017: Skrev. Och RÄKNADE. (Vad trodde du jag menade..?)


 Kära dagbok…

Fårskinn

Fårskinn för att ryggen ska hållas varm och smärtfri. Det här skinnet köpte jag till mig själv och Clark Kents framsäten  i julklapp förra året.

Som ett brev på posten – fast så kan en ju verkligen inte säga längre! – med kylan kom ryggontet. Jag kånkade lite prylar igår, fick hjälp med en tung sak och ändå… Kylan är förödande för oss med dåliga ryggar. Pappa hade exakt samma problem. Att sätta sig i en kall bil gör inte saken bättre. Mina sätesvärmare slutade fungera för ett par år sen. Sen dess kör jag med fårskinn samt sittunderlag både bakom ryggen och under rumpan. Det funkar sisådär. Som tur var hade en snäll kollega Linnex att låna ut – mitt står hemma i badrummet. I kväll har jag dessutom kånkat ännu fler och tyngre saker. Mina vinterdäck skulle in i bilen för i morgon bitti bär det av till bilverkstan för service och hjulskifte. Det var sex grader kallt i Uppsala i morse och det har kommit en del snö, men nu har temperaturen stigit. Trots detta känns det skönt att Clark Kent* får på sig vintertofflorna**. För vintertid är det ju och snö får vi här i Sverige. Samtidigt som jag bar ut däcken ur kallförrådet och in i bilen, hjälpte Lucilles äldsta dotter mig att bära ut mitt datorbord som jag ska försöka sälja för typ 50 spänn eller nåt.

∼ ♦ ∼

Även i morse var jag tidigt på jobbet, redan strax efter klockan sju. Jag har kommit på att jag får väldigt mycket gjort så tidigt. Det är få människor där och få ”störningsmoment” som mejl och telefoni så dags. Under förmiddagen skrev jag klart texterna till mitt nyhetsbrev samt ordnade en bild. I morgon eftermiddag sätter jag ihop nyhetsbrevet och på fredag förmiddag publicerar jag det. Jobbeftermiddagen idag ägnade jag åt ett möte. I morgon förmiddag blir det två timmars verksamhet med nåt jag verkligen avskyr, men som Tjifen och jag i morse kanske hittade en lösning på som skulle innebära en viss avlastning.

Skrivmaskin och räknemaskin

Jag skrev idag. Och räknade.


Och ja just det. 
Innan jag åkte hem i eftermiddag träffade jag mäklaren och en köpare till min lägenhet. Vi har nu skrivit kontrakt. Den 2 mars har mitt nuvarande hem en ny ägare – om inga banker, bostadsrättsföreningar eller andra krånglar, vill säga. En försäljning är ju inte färdig förrän den är färdig.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**vintertofflorna = vinterdäcken


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdagen den 22 november 2017: Skrev. Och RÄKNADE. (Vad trodde du jag menade..?)

 1. FEM skriver:

  Tänkte skriva Grattis till försäljningen! Men det gör jag inte. Utan så här: Hoppas att allt klaffar nu då! Grattiset kommer senare, när allt är klart. 🙂

  Gilla

 2. Skönt att det verkar gå bra med försäljningen, är ju skönt när man har avklarat allt runt det, med styling, visningar, papper osv 🙂

  Mindre roligt med ryggen… jag köpte til min förrförra bil, en sätesvärmare som du ansluter till tändaruttaget..om du har sånt i bilen villsäga 🙂 Men en fårpäls värmer nog gott den också

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast det är hela tiden siffror, siffror, siffror och räkna på ett sätt och ett annat och jag… ogillar siffror till max. 😦

   Kanske en sätesvärmare får bli en julklapp till mig själv i år – jag köpte ju bilklädseln förra året. Tack för tipset! 😛

   Gilla

 3. Agneta skriver:

  Skönt att det är en bit på väg i alla fall! Och ”min” mäklare sa att det är synnerligen ovanligt att det händer nåt som saboterar försäljningen när man kommit så långt som till kontraktskrivning, och han hade jobbat länge som mäklare. Hoppas han har rätt (det tror jag att han har)!
  Linnex är fantastiskt bra, det har vi hemma också – dels för att man slipper bli linimentkletig om händerna, och för att det faktiskt hjälper.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.