Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation


Ett inlägg om kommunikation, strategisk improvisation och en bok.Jesper Falkheimers och Gentzel Sandbergs bok Nu strategisk improvisation för effektiv kommunikationKommunikation är svårt, brukar jag ofta undslippa mig. 
Sen kan jag se lite så där luttrad ut understundom. Men om jag tyckte att det vore tråkigt att jobba med kommunikation skulle jag förstås aldrig göra det så länge som jag har gjort. Ibland går emellertid jobbet inte alltid som på räls – och det är lite av charmen med att jobba som kommunikatör. Jobbar en dessutom som jag, i en stor, statlig organisation… ja, det finns säkert en och annan som tänker på byråkrati och tungroddhet.

Det händer, som sagt, även att jag drabbas av uppgivenhet. Då blev boken Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation en alldeles utmärkt energikick. Vår Kommunikationsavdelning köpte, efter att en av författarna, Katarina Gentzel Sandberg haft en lysande föreläsning, ett antal exemplar som vi kommunikatörer fick var sitt av. Jesper Falkheimer är medförfattare till boken. Nu har jag läst ut min bok. Tack!

Jag gläds åt att få läsa om strategisk improvisation, som är ett nytt sätt att både tänka och arbeta med kommunikation. Texterna varvas med olika ”cases” från verkligheten där strategisk improvisation lyckosamt har använts. Vidare får jag toppenbra verktyg för att kombinera ordning och lite kaos, jag som hävdar att det är först när en har en (kommunikations)plan som en kan vara lite wild and crazy och göra lyckosamma, spontana ting.

Toffelomdömet blir det högsta. Jag rekommenderar varmt den här boken till alla som jobbar med – och inser vikten av – kommunikation.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation

 1. MarveW skriver:

  Intressant. Vi lever ju in en föränderlig tid, där även kommunikationen ändras.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hmm, ja, jo, det är väl snarare kommunikationskanalerna som förändras. Nya och snabbare kommer – och en del försvinner. Vem använder till exemp snigelpost idag..? Inte så många…

   Gillad av 1 person

   • MarveW skriver:

    Absolut att kanalerna förändras. Jag uppfattar att det även påverkar vår kommunikation mellan varandra. Jag kan tex se att unga har ett annat sätt att kommunicera än jag.
    Och jo, jag använder post. Jag skriver brev och vykort och snart är det dags för julkorten!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja vi skriver kortare, för allt ska gå så snabbt. De unga idag kan knappt stava, särskrivningen breder ut sig och förkortningar.
    Jag skriver väldigt sällan brev, men jag ska snart skriva till mitt fadderbarn i Uganda – han har nämligen inte tillgång till dator, internet eller mejl. 😛

    Gilla

 2. Anneri skriver:

  Kommunikation ÄR svårt, i alla fall för en lekman som mig. Eller, egentligen. Kommunikation är svårt men det är ännu svårare att få folk att begripa vad jag vill ha sagt 😉

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.