Finn-dagen 2017: Finns det tid, finns det råd, finns det dåd..?


 Kära dagbok…

Texten "Mästergranskarna" på en hålslag på jobbet.

Mästergranskarna kan komma och inspektera mitt rensade och tömda hem snart.

I min lilla fantasi tänkte jag att jag skulle åka till jobbet på måndagsmorgonen och vila upp mig. Ja, jag behagar skämta. Det är verkligen fullt ös på jobbet också och det gillar jag. Men nu börjar det bli lite väl mycket med jobbet och hemmet sammantaget. Klockan fem i morse vaknade jag och kunde inte somna om. Låg och grubblade en halvtimme innan jag steg upp. Jag var på jobbet kvart över sju. Anledningen till att det blev så sent var förstås att jag dels letade efter saker jag stoppat undan, dels piffade lite.

Högsta Tjifen hade mejlat i lördags om en akut grej som jag och en kollega behövde fixa under måndagen. Eftersom jag var inbokad med annat på förmiddagen kastade jag mig på kollegan när h*n kom för att fördela arbetet. Vi skrev en grundtext på engelska som h*n hade påbörjat, eftersom h*n inte har svenska som modersmål, jag översatte och sist mejlades materialet till Högsta Tjifen.

Under förmiddagen skrev jag tillsammans med ansvarig ihop en kommunikationsplan för ett projekt. Eftermiddagen ägnade jag åt att uppdatera externwebben och skriva diverse texter.

∼ ♦ ∼

Mellan två möten på förmiddagen fick jag telefonkontakt med mäklaren. Åtta minuter hade vi på oss och till sist var jag tvungen att avbryta när det blev lite väl socialpratigt. Det finns inte tid för sånt under en arbetsdag. Preliminärtider för fotografering och visningar är nu satta och jag avvaktar besked om hur det blir. OM det blir som vi tänkt sker fotografering om cirka två veckor och därefter visning om ytterligare två veckor och lite mer. Visning i november känns bra.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet idag stack jag iväg för att inköpa lite grejs på Blomsterlandet. Där fick jag gå i en kvart innan jag hittade vad jag sökte. Tips: Skylta bättre! Därefter plockade jag upp ett antal armmuskler hos Fänriken. Gamla ekmöbler är väldigt snygga, men fasligt tunga… För att inte tala om böcker och bokhyllor… Stort TACK till Fästmön och äldste bonussonen!

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis kan jag konstatera att HärjedalsKök uppenbarligen inte kan läsa texten

”Ingen reklam, tack!”

som står på en liten skylt som vaktis satte upp på fronten av min postbox i somras. Det är faktiskt bara HärjedalsKök som hittills inte har respekterat uppmaningen. Så dåligt att strunta i detta och stoppa ner sin skit i min postbox.

Reklam från HärjedalsKök

Reklam från HärjedalsKök trots skylten ”Ingen reklam, tack!” Det är faktiskt bara HärjedalsKök som inte har respekterat skylten sen vaktis satte upp den. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.