Valfrid-dagen 2017: Grupperingar i regnet


 Kära dagbok…

Detaljer från sovrummet: en orkidé, en tavla, ett vitt bokstöd, en lampa, en rosa dopklänning och två frackskjortor.

Ett arrangemang i sovrummet.

Jag fick en hel del att tänka på igår efter besöket av inredaren. Inte vet jag, men det kändes som om vi kom bra överens. Jag fick goda och enkla råd samtidigt som jag inte kände mig överkörd men ändå fick en del att fundera igenom. Nog tror jag att min lägenhet ska bli såld om jag bara får rensa och gruppera lite till. Jag antecknade flitigt det S sa för varje rum. Eftersom jag inser mina begränsningar vad gäller handstil var det bäst att skriva rent anteckningarna i Word. Det blev en läsbar lista. Men först slängde jag i mig en macka (då hade jag inte ätit på över åtta timmar) och sen telefonerade jag med min blivande sambo.

Tror du att jag kunde låta bli att börja agera efter listan? Då känner du mig inte. Jag duttade lite här och duttade lite där. På byrån i vardagsrummet hade S grupperat mina kinesiska träaskar på ett snyggt sätt samt påpekat vad som ska ner från väggen (foton och en minnestallrik) och vad som ska upp (en spegel med guldram). Till hallmöbeln hittade jag några ljusa tröjor och en sjal som jag la fram. Men mest nöjd blev jag över förändringen i sovrummet. Där hade inredaren ett bra förslag på vad som ska stå på byrån. (Se ovan!) Vidare letade jag efter ljusa kläder att hänga fram också och hittade dels min dopklänning, dels två gamla frackskjortor. Det blev rätt häftigt och jag fick associationer till en liten ängel med föräldrar.

∼ ♦ ∼

Regnig morgon genom köksfönstret. En träbänk med bord är upplyst av en lampa.

Regnig morgon, såg jag genom köksfönstret.

Det var onekligen svårt att somna igår kväll. Många saker och intryck snurrade i hjärnan. Vidare hade säljaren och jag mejlkontakt ganska sent om bredband!.. Till sist slocknade jag väl och vaknade först kvart över fem i morse av att regnet öste ner. Jag hade gärna legat kvar och läst, men jag skulle ju upp och jobba. Jobbet är ju en förutsättning för att vårt nya hem blir verklighet.

Regnet fortsatte att falla större delen av dagen. Det kändes ändå helt OK att jobba. Idag jobbade jag en del med intranätet och en text på svenska och engelska som ska iväg till användare av ett system. Mellan två möten lay outade jag mitt nyhetsbrev som ska publiceras i morgon förmiddag. Ja, det är mycket nu, en sitter/står inte sysslolös på arbetet, precis… Det var inte helt fel med en ergonomigenomgång i grupp på eftermiddagen. Jag har dessutom bokat ett personligt besök på kontoret av ergonomen om två veckor.

∼ ♦ ∼

Nu blir det en macka och därefter en dusch. (Eller tvärtom.) Fast egentligen räcker det med att ställa sig utomhus så blir en genomblöt. Samtidigt är det bäst att jag vänjer mig, för i framtiden ska jag promenera till jobbet. Enligt Google maps tar kortaste vägen 17 minuter…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.