Lilla Mamma 11 juli 1935 – 13 oktober 2016


 Kära älskade lilla mamma…

Mamma och jag och vår vita Ford Cortina

Ingen nån annan som en mamma kan älska sin dotter.

Tidigt i morse var det ett år sen du gick bort. Jag tänker på dig varje dag. Tack vare min fina arbetsgivare fick jag professionell hjälp att ta mig igenom sorgen fram till acceptans. Men du är inte mindre saknad för det. Det finns ingen att ringa och berätta glada nyheter för på det sättet som du och jag kunde göra till varandra. Det finns heller ingen att ringa till när det är riktigt, riktigt svårt eller jag har gjort nåt dumt. Ingen älskar nån annan såsom en mamma kan älska sin dotter – trots att dottern under många år orsakade sin mamma oro och vånda. Ja, lilla mamma, jag står för det jag har gjort, även om jag inte helt och fullt vet vad det är. Men se din aningen för tidiga död kan jag inte låta bli att skylla på den som förstörde mitt liv 2009. H*n gör rätt i att byta trottoarsida när vi möts, för ärligt talat, mamma, vet jag inte vad jag skulle ta mig till om vi möttes öga mot öga.

Fast mamma… genom De Sju Svåra Åren fanns du där för mig. Och när Det Första Goda Året var ett halvår gammalt släppte du taget om min hand och gick vidare för att söka finna pappas hand igen. Efter att pappa hade gått bort sa jag vid nåt tillfälle att jag saknade min pappa så mycket och att han ju hade varit med mig som min pappa hela mitt liv fram till den där sommardagen 2006. När du då svarade:

”Men han var min älskade…

insåg jag att jag inte kunde mäta min sorg och saknad med din.

Mamma

Lilla mamma.

Tio år senare följde du pappa och jag blev föräldralös på jorden. Min tillvaro hade rämnat om jag inte min nya familj och riktigt goda vänner funnits där. Och snart, lilla mamma, ska vi flytta ihop. Jag undrar vad du hade tänkt och tyckt om det. Kanske inte helt positivt. Samtidigt uttryckte du vid flera tillfällen att Anna måste vara mycket speciell person som hade stått ut och stannat hos mig – trots allt.

Ja du lilla mamma, du var inte alltid så finkänslig. Men du var min mamma, den enda mamma jag har haft och den allra bästa mamman. Jag är så glad att jag hann säga till dig att du var världens bästa mamma och att jag älskade dig innan du slöt dina ögon för sista gången och gav upp andningen.

I kväll när jag kommer hem från jobbet ska jag tända ett ljus för dig vid fotot av dig och pappa. Jag hade mycket hellre ringt och berättat om vårt nya hem, om hur det går på jobbet och hur löjligt stolt jag blev över berömmet jag fick häromdagen. Men nu går inte det. I stället ska jag tänka på dig och hoppas att du har det bra och framför allt, att du är tillsammans med pappa.

Jag saknar dig så, lilla mamma.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lilla Mamma 11 juli 1935 – 13 oktober 2016

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Så fint du skrivit om din mor och saknaden ❤
  Önskar dig en lugn helg med tänt ljus och minnen.

  Gilla

 2. SoP skriver:

  Så underbart berättat . Tack för att du delar med dig . ❤

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.