Fredagen den 6 oktober 2017: Stressad eller förälskad?


 Kära dagbok…

Anslagstavla med kalender

Det tog lite tid att rensa anslagstavlan i köket, men nu hänger där bara en almanacka.

Om jag finge frågan i rubriken ställd till mig i denna stund vet jag inte vad jag skulle svara. Förälskad är jag fortfarande i Fästmön fast det är över tio år sen vi blev tillsammans. Stressad är jag för att jag inte har kontroll över vissa viktiga ting. Det var skönt att prata med Anna igår. Flera saker som oroar kom upp och även om det inte gick att lösa problem där och då känns det bättre att prata om dem. Vi behövde en sån kväll igår, så för min del blev det inte mycket rensat hemma. Jag började med köket i alla fall, men bara anslagstavlan tog ganska lång tid att få ren. Det handlade inte enbart om att kasta sånt som satt på den – eller spara! – utan att ta rätt på varenda jävla nål och häftstift som grejorna satt uppe med…

 

Mobil med regnbågsskal

Jobbmobilen var försvunnen!

I morse, när jag inte kunde sova av oron som mal, fortsatte jag att plocka med lite smått i köket innan jag åkte till jobbet. Och det var när jag skulle åka som jag upptäckte att jobbmobilen var försvunnen… Jag har medvetet satt på ett färgglatt regnbågsskal på den för att den inte ska komma bort så lätt i kontorsmiljö. Den har ett särskilt fack i jobbväskan där jag alltid – utom igår, uppenbarligen – lägger den när jag inte har den i jeansfickan eller i en av innerfickorna i jackan. Den fanns ingenstans. Statens egendom… Försnillad… Klockan sprang på så jag fick ge mig iväg till jobbet och försökte lugna mig med att den ”nog” låg kvar på skrivbordet. Klockan själv, det vill säga mitt armbandsur, glömde jag ta på mig i hastigheten. Efter att ha parkerat utanför jobbet öppnade jag bagageluckan och lyfte upp jobbväskan. Ut ur den föll… jobbmobilen. Naturligtvis med glaset neråt, men det höll! Uppenbarligen hade jag varit så stressad igår att jag hade lagt mobilen i fel fack i väskan, ett fack som inte är nåt riktigt fack utan öppet både upptill och nedtill. Min väska kan nämligen, med några enkla handgrepp, förvandlas till ryggsäck, där dessa falska fack har en viss roll. En lär sig nåt varje dag. Men stressad blev och är jag!..


I de här lägena, när allt går så fort
och alla inblandade inte är lika på, är det skönt att ha en kunnig och erfaren mäklare att bolla med. Jag är mycket glad för E så här långt. Det finns ett och annat vad gäller tillgänglighet som E skulle kunna tipsa andra om. I will say no more…

Tvättmaskinen jobbar, tre månaders linser är nätshoppade och jag ska ta ett par mackor innan jag också börjar jobba – här hemma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.