Bror-dagen 2017: Ibland slår det mig…


 Kära dagbok…

Ibland slår det mig att jag kanske håller på med mitt livs största affär. Då får jag en pirrande oroskänsla i magen. Skälen är också stora, men ändå enkla: det handlar om mycket pengar och att jag har inte den totala kontrollen. Allting brukar ordna sig i slutet. Tills jag har nått dit använder jag mina livlinor, i kväll bland annat Fästmön. Sen, när vi har blivit sammanboende, blir det enklare rent logistiskt att bära varandras bördor – och dela varandras glädjeämnen.

Foto på våra händer

Allt blir enklare, sen…

 

Kasse med gardiner

Anna kom välförsedd med bland annat gardiner av modääärnare snitt…

Det var en lite seg dag på jobbet. Jag hade svårt att komma igång och gjorde sen bara det nödvändigaste. Dagen inleddes med ett resonemang via e-post. Det mottogs på ett bra sätt. Vidare har jag jobbat med intranätet, kikat lite på en extern webbplats och jobbat med mitt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet ska publiceras i morgon förmiddag och vid lunch tänker jag åka hem och ta flexledigt för att fortsätta mitt rensningståg i hemmet. Det är ganska tufft att rensa på kvällarna, efter hektiska dagar på jobbet. Och som läget är nu har jag de ”värsta” rummen kvar… Ibland slår det mig… hur mycket det är i det här som hänger på mig. Det är ju till exempel bara jag som kan rensa mina egna grejor. Det är skönt att Anna då gör spontansaker för att underlätta och stötta – som att ta med sig gardiner av modääärnare snitt.

∼ ♦ ∼

Nån gång under helgen kommer äldsta bonusdottern över också. Jag vill att båda bonusdöttrarna ska få var sitt minne efter lilla mamma i form av nåt smycke som har varit mammas. Men jag vill också att de ska välja själva ur det som finns. Tanken var ursprungligen att de skulle titta gemensamt. Det har nu gått ett år snart sen lilla mamma gick bort och vi har ännu inte fått till nåt. Därför får äldsta börja och yngsta komma och titta när hon kan – kanske redan nästa vecka när det fylls år.

∼ ♦ ∼

Och så, avslutningsvis… Årets Nobelpris i litteratur gick till Kazuo Ishiguro. OK… jag erkänner, jag har aldrig hört talas om karl’n. Men jag kan i vart fall uttala hans namn och det är bra för eventuella framtida projekt att läsa minst ett verk av varje pristagare. Jag firade med att äta kanelbullar till kvällsmat.

Tre kanelbullar

Kvällsmat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bror-dagen 2017: Ibland slår det mig…

 1. MarveW skriver:

  Det här med nobelpristagen var ju kul. Namnet sa mig inget men tack vare bloggen insåg jag att jag läst en bok av honom. Jag tyckte den var bra men mina bokcirkelvänner var helt tagna, det bästa de läst. Nu väntar jag på kvinnliga nobelpristagare.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du menar nobelprisTAGAREN? 😛 Jag har inte läst nåt av honom, tror inte ens jag har sett den där kända filmen som är baserad på hans bok The Remains of the Day (Återstoden av dagen)…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.