En första rensning: Köket


 Kära dagbok…

Vilken eftermiddag! Som det lilla (?) under av effektivitet jag är pinade jag mig igenom en första rensning av köket. Det tog fem jävla timmar – med paus för att gå och handla, hänga tvätt (tvättade tre maskiner) och gå till soprummet – två gånger. Ja, jag veeet. Jag kanske skulle lägga ut före-bilder så får jag större förståelse för att det tar sån tid och att det i andras ögon inte ser särskilt rensat ut. Men jag skriver det här mest för mig själv. Besöksstatistiken har dalat igen, det var väl nyhetens behag som lockade folk. Jag kan inte låta bli att undra om Di Humorlöse rapporterar vidare, för det känns som om hela bollhavet stormar värre än nånsin.

Jag har rensat synliga ytor, det är så min första grovrensning blir. Sen inser även jag att jag har alldeles för många prylar. En del saker står framme för att jag använder dem dagligdags eller väldigt ofta också. Men ändå. Det är alldeles för mycket saker.

Bänken under micron rensad

Här var det rensat – på bänken under micron.

 

Hyllan med kokböcker och drinkvagnen

Lagerhyllan och drinkvagnen – med bara tomma flaskor, dessvärre.

Jag inledde dagens rensning med utsidorna av kylen och frysen och överskåpen. Fulla av kort och magneter var de, typ sånt som inredare och stylister inte gillar. Sen rensade jag bänken under micron. Den blev ganska… tom och fin. Se ovan!

Lagerhyllan med alla kokböcker och tidskrifter och flaskor och skräp tog en evighet att få ordning på. Där är helt klart fortfarande för många saker, men jag piffade ändå till min drinkvagn med de flaskor jag inte slängde. Tyvärr var alla flaskor tomma, jag hade gärna tagit en drink när jag var klar. Det blev en kall öl och en skål torrostade jordnötter i stället och faktiskt gick det lika bra som selleri. Sen tog jag fram ostarna jag var iväg och köpte idag så att de får ligga framme och ligga till sig medan jag skriver det här. Det börjar bli dags att välja vin och låta det lufta en stund. Här är resten av dagens bilder:

En flaska Zenato Ripassa Superiore 2013 och ostarna Cambozola, Taleggio och Red devil

Fredagsmiddag! En flaska Zenato Ripassa Superiore 2013 och ostarna Cambozola, Taleggio och Red devil.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En första rensning: Köket

 1. etuna1 skriver:

  Vad kul att ni äntligen ska flytta ihop…men jag vet ju hur mycket jobb det är att flytta och då hade jag ju bara bott 6 år på senaste stället. Att rensa saker är ett evighetsgöromål; när man tror man är färdig någonstans hittar man något man glömt bort. Jag glömmer aldrig när vi nästan var färdigflyttade och bara hade ”några småsaker” kvar….vilket visst var tre bilvändor…
  Lycka till med allt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är ju inte bara flytta det handlar om… Min lägenhet ska säljas och först måste jag rensa den efter att ha bott här i… 23 år… Vart tog tiden vägen..?
   Själva flytten och packningen tänker jag faktiskt köpa, det får vara måtta på insatserna. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.