Tioårsdagen av första dejten 2017: Hon och böcker = kärlek


 Kära dagbok…

Anna

Den Mest Älskade.

Hon. Den mest älskade. Idag är det tio år sen vår första dejt. Tiden har gått fort, men det har inte alltid varit roligt. Vi har kämpat med både det ena och det andra – vissa saker tillsammans, andra saker enskilt. Än så länge finns vi för varandra. Tankarna på ett nästa steg finns. Hur det blir med det är nåt mellan Fästmön och mig. Den som inte har helhetsbilden kan inte förstå eller veta. Och helhetsbilden sprids inte via några sociala medier, där ges bara glimtar av våra liv. Så tro aldrig, till exempel, att du känner mig bara för att du läser min dagbok här på bloggen. Ibland känner jag inte ens mig själv. När ens liv förstörs, såsom mitt gjorde i januari 2009, tar det tid att bygga upp på nytt. Det är en kamp – och ett byggande! – varje dag. Förhoppningsvis blir slutresultatet mer solitt. Men där är jag inte än. Där är vi inte än. I kväll firar vi tioårsdagen av vårt första möte. Ett decennium… Här och nu. Jag älskar dig, Anna du.

∼ ♦ ∼

Lördagskvällen tillbringade jag ensam här hemma. Efter maten hällde jag upp en Orreforsskål med Dumlekolor och såg filmen Mina drömmars stad. Mäktig! Men böckerna är bättre. Tycker jag.


I morse vaknade jag runt halv nio och var jättetrött. 
Det blev lite sent igår och sömnen orolig. Jag sover med öppet vädringsfönster. Nattluften var skönt kylig, men alla nattljud estimerar jag inte. Trafik på avstånd och regn på natten kan vara sövande, skrålande människor, mopeder och rök som sipprar in gör mig klarvaken och ilsken. I morse låg jag och läste en bra stund. Jag hade typ 30 sidor kvar i den näst sista boken jag köpte i London. Dem läste jag. Sen började jag på en bok jag köpte på Emmaus i Gryttby i juli. Två ganska olika böcker, men böcker där barn har viktiga roller. Under eftermiddagen har jag läst och läst och läst och… spelat AnagrApp till dess att jag inte kunde tänka mer eftersom nån spelade musik högre än mina tankar. Sa jag att jag längtar bort från Slummen i New Village..?


NU ska jag gå och fira kärleken.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Musik, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tioårsdagen av första dejten 2017: Hon och böcker = kärlek

 1. Pinglan skriver:

  Grattis till kärleken, Anna och du!

  Gilla

 2. veggiehäxan skriver:

  Grattis till 10 år! 💖💖💖
  Jag har också laddat ner AnagrApp för det lät så kul när du skrev om det. Så här spelas det också nu☺

  Gilla

 3. Anneri skriver:

  Grattis till era 10 år!

  Gilla

 4. etuna1 skriver:

  Grattis!! 🙂 🙂

  Gilla

 5. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Vilken fin kärleksförklaring, stort grattis till era tio år! 😍

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.