Carry the one


Ett inlägg om en bok.Carol Anshaws bok Carry the oneI morse läste jag ut den näst sista boken jag köpte i London i somras.
På bokhandeln Gay’s The Word hittade jag de flesta av böckerna som fick flytta med mig till Sverige, så även Carol Anshaws bok Carry the one. Författaren, som är amerikanska och även konstnär, kände jag inte till sen tidigare, utan litade på bokhandelspersonalens rekommendationer.

En tidig morgon efter en bröllopsfest färdas ett gäng av gästerna i en bil på väg hem. Men de hinner inte långt innan de kör på och dödar en liten flicka. Detta påverkar förstås samtliga i bilen. En av dem tar på sig skulden, men var inte skulden egentligen allas? Händelsen präglar de inblandades liv och läsaren får följa dem under cirka 25 år. I bilen finns bland annat ett lesbiskt par, för övrigt. En av dessa kvinnor, konstnären, tillhör dem som skildras efter olyckan. Konstnären, som målar den lilla flickan, och som plötsligt slår igenom, nåt som återigen förändrar hennes liv.

Det här är en djup liten bok på cirka 250 sidor. Den tar tid att läsa, för innehållet är inte lättsmält. Skuld är sällan det. Bitvis känns det som att läsa i uppförsbacke, men på vissa ställen glimmar språket till. Vid dessa tillfällen förstår jag att författaren också är konstnär. Detta, plus att även författaren lever med en kvinna, har hon gemensamt med en av romanens centralfigurer, Alice.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.