Måndagen den 28 augusti 2017: Slut på svartvitt och nya utprovningar


 Kära dagbok…

Idag avslutade jag fotoutmaningen på Instagram. Under sju dagar har jag publicerat lika många svartvita bilder från min vardag, en per dag, och samtidigt utmanat en ny instagramkontakt varje dag. Att lägga ut sju bilder har inte varit nåt problem. Problemet har varit att folk inte vill anta utmaningen. Personligen tycker jag att utmaningen var både enkel och stimulerande. Jag fotar en hel del i vardagen och att göra en färgbild svartvit är inte svårt idag. Men alla bilder passar förstås inte att vara utan färg och alla människor gillar inte utmaningar. De här bilderna la jag i alla fall ut:

∼ ♦ ∼

Anna och jag tio år på dagen efter vår första dejt

Anna och jag tio år på dagen efter vår första dejt.

Det blev en god middag igår kväll på Maestrotrots att en alltid tvingas slänga i sig maten. Varför serveras rätterna så snabbt? En hinner knappt svälja förrätten så står varmrätten på bordet. Drycken till varmrätten, däremot, får en alltid en bra bit in i ätandet. Desserten fick vi också vänta länge på, men det gjorde mindre. Kaffet kom in före bananen. Ändå gav jag nästan en hundring i dricks. Maten är bra, men serveringen lämnar en del att önska… Mitt middagssällskap var vackert och det överglänste det som inte var så bra. Tänk att det har gått tio år sen vår första dejt. Jag kommer fortfarande i kavajen jag hade den kvällen, så den bar jag även igår, trots att promenaden till och från restaurangen var lite kylig…

 

∼ ♦ ∼

Idag har jag ätit på restaurang igenLunchrestaurangen i huset där jag jobbar öppnade nämligen på riktigt idag och jag och kollegan S var där för att prova. Nån matsedel hade Fazer inte lyckats få färdig på nätet, så vi fick bli överraskade. Att skriva en matsedel på ren svenska hade restaurangen inte lyckats med och det var fler än jag som fick fråga vad som var vad. Det enda jag sen kunde äta av dagens rätter var vegetarisk currywok. Till det tog jag vatten, en brödskiva och lite grönsaker. Kalaset kostade 90 spänn. Kaffe på maten tog vi inte, för det kostade fem spänn och uppe på avdelningen är det gratis. Maten smakade bra, men som synes på bilden var det mest nudlar och väldigt lite sås. Jag blev inte mätt. Så… nja… Nån gång ibland kanske jag lunchar på Restaurang Segerstedt. I huset mittemot erbjuds luncher med bröd och sallad och måltidsdrycker som inte enbart är vatten för 80 spänn. Där kan en också välja bort sallad och då betala 70 kronor för mat, dryck och bröd. Frisk luft får en på köpet. Hum ja… det lutar åt grannhuset i fortsättningen när det gäller lunch. Fast i morrn blir det matlåda med smörgåsar för jag har ett möte nära lunch och då blir det enklare. På eftermiddagen kanske jag dessutom får besök, minsann, så då är det bäst att ta snabblunch.

 

Förutom att rapa vitlök från igår och äta ännu mer idag har jag jobbat också. Bland annat har jag filat på en nyhetstext om ett nytt system, varit på möten och försökt boka in folk på möten. På förmiddagen fick jag besök på kontoret av en bekanting och på eftermiddagen återgäldade jag besöket. Det blev en bra pratstund, på flera sätt. Under tiden fick jag dammsuget på kontoret. Fikastället blev också suget, men städningen sträckte sig inte så långt som att omfatta avtorkning av bord. De blir bara skitigare och skitigare…

Kladdigt bord

Kaffekladdigt och smuligt bord.

∼ ♦ ∼

På seneftermiddagen hade jag en tid hos optikern som min arbetsgivare har avtal med kring terminalglasögon. Jag hade tio minuter tillgodo, så jag hoppade in till Akademibokhandeln och köpte en bok till ett rabatterat pris – jag är ju medlem i Akademibokhandelns Vänner. Boken med den läskiga titeln är den första i Unni Lindells serie där kriminalinspektör Marian Dahle har tagit huvudrollen från Cato Isaksen. Hos optikern fick jag sen vänta ganska länge, bokad tid till trots, så jag hann att läsa en stund där. Men då blev det min bok på gång som just när jag ropades upp blev oerhört spännande, naturligtvis!


Terminalglasögonen betalar arbetsgivaren. 
Jag blev hänvisad till en mager kollektion av bågar För henne. Anmärkningsvärt! Vad hände med genustänket hos Synoptik??? Jag brukar inte reagera på sånt, men jag vill inte ha bågar som är lila, typ, och frågade efter motsvarande För honom. Där hittade jag direkt en båge jag ville ha – och den är neutral och samtidigt väldigt annorlunda mot den jag har idag. Om två veckor får jag hämta mina nyutprovade ögon… Synen hade förändrats nåt snäpp och förhoppningsvis slipper jag huvudvärken när jag får mina nya glasögon.

Jag i mina terminalglasögon

Så här ser mina nuvarande terminalglasögon ut. Bilden har ett par år på nacken, precis som glasögonen.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag äta mackor och göra lunchdito till morgondagen. I kväll blir det mer läsning och premiäravsnittet av Lita på mig, en brittisk thrillerserie i fyra delar på SvT 1.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 28 augusti 2017: Slut på svartvitt och nya utprovningar

  1. leolanblog skriver:

    Tack för en trevlig guidning. Först gången jag får se ett hypermodernt kontorslandskap. Jag tror du kommer att trivas där med ditt öppna sinnelag. Vi ses
    Leo

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.