Ett ohyggligt avslöjande


Ett inlägg om en bok.Louise Pennys bok Ett ohyggligt avslöjandeEn författare som har blivit en favorit
genom åren är Louise Penny. Hon är kanadensiska och skriver böcker med kommissarie Gamache i huvudrollen och den lilla byn Three Pines som miljö. Många skulle nog klassa hennes böcker som mysdeckare, lite i stil med Agatha Christie. Jag tycker att de på sätt och vis är mysiga, men de har en sorts torr humor och snudd på sarkasm som Agatha Christies böcker inte har. I kväll läste jag ut Ett ohyggligt avslöjande, den femte och näst senast utkomna boken i serien på svenska.

På bistron i den lilla byn hittas ett lik. Det är en äldre man som ingen känner igen. Han är helt klart mördad. Kommissarie Gamache tillkallas och försöker inte bara hitta mördaren och motivet utan mannens identitet. Det visar sig att inte bara en person i Three Pines ljuger utan flera. Ett HBTQ-tema går igenom hela serien, för övrigt. I den här delen är det mer centralt än tidigare.

Jag tycker att författaren mer och mer hittar sin unika stil och skriver allt bättre böcker. Just den här boken har flera bottnar och teman, bland annat lojalitet. Mot slutet blir det lite segt. Totalt sett får boken ändå ett högt omdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.