Onsdagen den 26 juli 2017: Pizza, ”Segis” och kära besvär


 Kära dagbok…

Pizza med bearnaisesås

Inte jättebra mat om en är tjock.

När en inser att en har gått upp tio av de 18 kilon en gick ner under hösten borde en verkligen inte äta pizza. Men det gjorde jag idag. Det föll sig så att jag tillbringade första halvan av dagen samt en bit in på eftermiddagen hemma med diverse bestyr. Resten av dagen och en bit in på kvällen hängde jag med Fästmön. Och idag var det pizzaonsdag för Anna och grabbarna. Jag räknades visst in bland grabbarna för jag blev också bjuden på pizza till middag. TACK, ÄLSKLING! Jag fattar att Anna gör allt för att få en fästmö som är mycket tjockare än hon själv. Äh jag bara skojar! Anna åt endast det som låg ovanpå pizzan, inte själva brödet. Nu kör hon stenhårt med en kost som gör att blodsockret ligger på en vettig nivå. Tråkigt ibland, men om det nu är så att en har diabetes är det rätt smart. Anna har diabetes, jag har det inte. Det borde jag få på grund av min kosthållning. Och kanske är det en sjukdom som ska till för att jag ska göra nåt åt det här med kröppa mi*..?

Kaffe och Stora stygga vargen

Spänning i sängen nästan fram till lunchtid…

Den här dan var tung och mulen. Jag vaknade sent och ovilligt och hade huvudvärk. Det kändes som om ögonen var överansträngda, men jag kunde ändå inte låta bli att ligga kvar i sängen och läsa boken jag ska recensera fram tills klockan var över elva. Har en semester så har en! Det blev liksom frukost vid lunchtid. Därefter gjorde jag en del nytta här hemma. Jag strök, bland annat och limmade trälocket till min sockerströare från Höganäs. Limmet hade torkat upptäckte jag häromdan. Det innebar att bara övre delen av locket följde med när jag skulle kolla om det var strösocker kvar.


Sen såg jag över min ekonomi
och kollade lite jobbmejl med mera. Det är smart att hålla sig uppdaterad om vad som händer på jobbet eftersom jag faktiskt ska börja jobba i ett nytt hus om en och en halv vecka. Jag var och tittade på mitt nya kontor i fredags tillsammans med vännen Mia och i morgon blir det eventuellt ytterligare en tur till huset, denna gång tillsammans med yngste bonussonen.

Här kan du se en film om Segerstedthuset som gjord i början av året, medan huset ännu var en byggarbetsplats:

 

∼ ♦ ∼

Anna skulle få besök av sin yngsta dotter och hennes kille vid lunchtid. Sen skulle vi höras av för en eventuell sammanstrålning. När jag var klar med det jag behövde göra blev det en liten stund över. Den stunden ägnade jag mig åt att kolla upp lite Pride-prylar på Fyndiq, dit jag fått en länk från Mia. Nu har jag aldrig varit mycket för smink, så jag kanske borde överraska ”alla” med Pride lips..?

Pride lips från Fyndiq

Pride lips, kanske?


Vid 15-tiden 
åkte jag och hämtade Anna för en shoppingtur. Jag passade på att handla lite mat till de kommande dagarna så att jag inte ska äta godis eller ostringar i stället. Sen åkte vi hem till Anna och jag fick lite kattbus- och gos och en Annapuss eller två medan Anna bearbetade ett kålhuvud(!) för att göra cole slaw. För henne väntar nu fyra dagars jobb. Därför ska jag eventuellt låna yngsta bonussonen en stund i morgon för hustittning. Jag lovade honom att det skulle bli först på eftermiddagen. Vi gillar nämligen att sova länge båda två… På måndag fyller han 15. Jag är 55. Tänk att vi ändå har vissa saker gemensamt!


Nu ska jag hälla upp ett glas bubbelvatten 
(pizzatörstig) och fortsätta ”jobba” med recensionsuppdraget. Det känns inte alls som nåt jobb och jag får ju faktiskt inget betalt för det, det är bara ett uppdrag jag har tackat ja till. Ett kärt uppdrag – det gäller ju läsning av en bok för att därefter skriva vad jag tyckte om den.

∼ ♦ ∼

*kröppa mi = östgötska, betyder ”min kropp”


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.