Söndagen den 2 juli 2017: Jakten på hallongrottorna eller Där lammen aldrig tystnar


 Kära dagbok…

Hallongrotta

Jakten på hallongrottorna var… framgångsrik.

På söndagar ska en göra utflykter. Det gjorde i alla fall alltid vi i min ursprungsfamilj. Det var emellertid inte alltid blot til lyst – den lilla Tofflan var nämligen fruktansvärt åksjuk. Dessvärre är det en sjuka som inte helt har växt bort.

Den här söndagen, i ett annat sekel, hade Tofflan tillsammans med Fästmön nästlat sig in hos ett par karlar. Karlar som hade utlovat… hallongrottor om vi nådde fram till målet, deras country house. Och vad gör en inte när det vankas kakor! Ja, se en stannar inte hemma, en ger sig ut på hallongrottejakt.

Men först grundade vi med en rejäl sovmorgon, kaffe och bok på sängen och frukost ur sängen, vid köksbordet.

Som vanligt gäller att du klickar på bilderna för att de ska bli större och för att se bildtexten (hovra med musen över bilden så syns också bildtexterna)!


Ett par mil utanför Uppsala svängde vi av stora vägen 
för att titta in till Iittala outlet. En kunde ju inte veta om det skulle gå att i dess närhet till exempel göra Lacoste-fynd eller annat. Dessvärre var så inte fallet. Men till min lycka upptäckte jag att Knyttet, som på engelska heter Toffle och är ursprunget till mitt nick, numera har kvalat in till Mumins porslinsfamilj. Hurra! Sen upptäckte jag att nån hade… köpt snor… Kunde det vara karlarna med hallongrottorna, tro?


Med Anna som kartläsare nådde vi vårt slutmål utan problem. 
Vi möttes av Zeta och ett antal gosiga hundar, två charmiga småkillar (kiss-och-bajs-åldern är ljuvlig!) och deras före detta höggravida moder samt en bedårande äkta man, Timpan, dock utan man (rimmar på Iran) på huvudet. Nu är emellertid porträttfotografering, till skillnad från bilkörning där jag är bäst, inte min gren här i världen. Men av bilden till vänster kan ändå betraktaren förstå vem av makarna som står på alla fyra och vem av dem som sköter disktrasan (rosa)… Bilden till höger föreställer Gucci, även hon med rumpan mot åskådaren/fotografen. (Jag kan visst inte fota hundar heller…)


När det gäller kakor var jag däremot mer alert. 
Och vem blir inte det när det inte enbart bjuds på hallongrottor utan även en vidunderligt god mjuk kaka med fågelbajs, snor (köpt på Iittala outlet?) och gammal surnad bröstmjölk ovanpå? (Bagaren avslöjade sina hemliga ingredienser.) MUMS!


Tiden flyger fram när en har roligt 
och en ska inte våldgästa sina vänner alltför länge. Vi lämnade de stora herrarna, de små dito och moderskeppet samt alla fyrbeningar och flög tillbaka till Uppsala. Jag körde på en sten så det smällde under bilen. Gissningsvis blev det ytterligare en buckla – eller varför inte ett hål den här gången..? Fast vad gör väl det när en har haft en sån trevlig eftermiddag på landet??? Tack Zeta och Timpan!

Raps och grå himmel

Vi har återvänt från landsbygden till stan.

 

∼ ♦ ∼

Hemma i stan gick vi och handlade några väsentligheter innan vi dukade fram middag. Även denna gång inledde vi med sill, potatis och var sin ”knapp”, men vi överdrev inte. Huvudrätten blev kycklingspett och till det tzatziki, grekisk sallad, bröd, ostfyllda pfefferoni, goda ostar och en hel flaska vin (ja, vi drack halva var, förstås). Efteråt sjönk vi ner framför TV:n och bara slöglodde på nåt spännande. Livet är gott…

∼ ♦ ∼

I morgon väntar nya äventyr och ytterligare en tur ut på landet, denna gång dock i nordlig riktning.

To be continued…

 

Som avslutning en liten film. För i Lugnet tystnar aldrig lammen… (Volymen på!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.