Mitt bokår 2017: Engelsk touch i juni


Ett inlägg om de böcker jag läste i juni.Tänk, det är redan juli! Och semester igen! Jag hade en vecka i juni när vi var i London. Jag läste inte så jättemycket under dessa dagar, men resväskan var betydligt tyngre på hemvägen: London vimlar av alldeles fantastiska bokaffärer! Nu är det dags för semester igen. Fem, eviga veckor som jag bland annat tänker ägna åt att läsa, om än inte enbart. Under juni blev sju böcker lästa, vilket till antalet är tre färre än i maj. Undras hur många det blir i juli när jag är ledig..? Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare!

Juniböcker 2017:

Mikael Bergstrands bok Gurun i Pomonadalen Ann Rosmans bok Mercurium Kristina Hultmans bok Undersökningen

Varg Gyllanders bok Det som vilar på botten Ann Rosmans bok Havskatten Jill Dawsons bok The Crime writer

Dorothy Stracheys bok Olivia


Av månadens sju böcker 
var tre deckare (Mercurium, Det som vilar på botten och Havskatten). Tre av böckerna hade HBTQ-teman (Undersökningen, The Crime Writer och Olivia). Fem av böckerna var skrivna av svenska författare på svenska (Gurun i Pomonadalen, Mercurium, Undersökningen, Det som vilar på botten och Havskatten), medan två av böckerna var skrivna på engelska av engelska författare och köpta i London (The Crime Writer och Olivia). Det är god träning att läsa på engelska, så det är nåt jag ska fortsätta med!

Tre av böckerna köpte jag second hand på loppis (Mercurium, Det som vilar på botten och Havskatten), medan jag köpte en bok på årets bokrea (Gurun i Pomonadalen). En bok följde med hem från jobbets skönlitterära bokhyllor (Undersökningen) eftersom böckerna annars skulle slängas. FASA!

Det kanske inte blev så många böcker lästa i juni, men kvaliteten på de flesta av dem var hög, tycker jag. Att läsa på engelska är också riktigt roligt! Trots hög kvalitet var det bara en bok som fick högsta omdöme (Havskatten), men tre fick näst högsta (Mercurium, The Crime Writer och Olivia). En bok fick strax över medelomdöme (Gurun i Pomonadalen) och en bok fick medelbetyg (Det som vilar på botten). En bok fick lågt omdöme (Undersökningen).

Månadens bästa lästa bok blir således Havskatten!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.