Havskatten


Ett inlägg om en bok.Ann Rosmans bok HavskattenaDen sista dagen i maj
upptäckte jag att Uppsala Stadsmission hade öppnat en second hand-affär i Stormarknaden. Jag skuttade in där och fyndade boken Havskatten av Ann Rosman, den femte deckaren i serien om polisen Karin Adler. Tio spänn gav jag för boken, men jag vägrade betala lika mycket för en påse…

Som övriga böcker i serien innehåller även denna två parallella berättelser, en nutida och en historisk. Den här gången tycker jag att författaren har lyckats riktigt bra, för båda handlar de om Turisthotellet i Marstrand. Den historiska delen utspelar sig på 1900-talets början och handlar bland annat om Karolina vars familj åker till hotellet för att hon ska må bättre, men också för att hitta en make åt henne. Den nutida delen handlar om försäljningen av det gamla hotellet, nåt som kanske inte har gått helt riktigt till. Och när en mördad man hittas i hotellet under en brandövning…

Den här gången tycker jag att författaren har lyckats alldeles utmärkt. Båda berättelserna känns realistiska och eftersom de hänger ihop ger de också varandra mening och bärighet. Toffelomdömet blir det högsta. Och nu ska jag snarast leta efter de två delar som saknas i serien!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.