Görel-dagen 2017: Nere i boxen


 Kära dagbok…

Mumiefigur

Hej hej, jag har varit nere i inboxen idag.

Nej, jag känner ingen som heter Görel (med anledning av rubriken), men hon har namnsdag idag. Namnsdagar är icke att förakta. Har en dessutom ett ovanligt namn kan en gott och väl uppvaktas, tycker jag.

För egen del bilade jag till jobbet i morse. Jorå, jag både hittade dit och mindes lösenorden, trots veckan i London. Större delen av arbetsdagen har jag varit nere i min inbox och grävt runt. Det hade liksom kommit en del e-post sen sist. Inte hade jag varit inne och smygläst heller. Jag är rätt bra på att låta bli att göra sånt när jag har semester. Har en bara ett autosvar påslaget i mejlklienten slipper en få en hel del del. <== gratis tips inför kommande semestertider!

 

Läsning under takfläkten

Är det för hett ute går det alldeles utmärkt att läsa i sängen, under takfläkten.

På tal om semester ska jag ha lite till framöver. Förra sommaren hade jag bara en dags semester och det var när Fästmön flyttade. Därför hade jag ganska många dagar sparade. Dagarna räckte – och blir faktiskt över! – till såväl en vecka i London som ytterligare fem veckors ledighet. De fem veckorna ligger blanka i framtiden, men först ska jag jobba den här veckan och nästa. En del planer har jag för semestern, för självklart har jag skrivit listor. En måste-lista och en rolig lista. Vissa saker bara måste jag ta tag i, som att röja i lägenhetsförrådet, till exempel. Som läget är nu kan jag inte ställa in min väska efter resan… (Undras förresten vad pappa skulle ha sagt om att hans resväska nu har varit till London…) Sen ska jag självfallet läsa en massa böcker också – jag har lånat några stycken och köpte även några kilo litteratur i London. Är det för hett utomhus kan en alltid ligga i sängen och läsa under takfläkten…

Mia med ätpinnar vid middagsbordet

Jag hoppas få återgälda vännen Mias gästfrihet under semestern.

Men nu är det alltså två veckors jobb som gäller. Fast den här veckan är det bara fyra arbetsdagar och med måndagen avklarad återstår endast totalt åtta arbetsdagar innan det är dags för min semester. Anna och jag har en vecka tillsammans, hennes sista och min första. Kanske gör vi en tur neråt landet om det är läge för det. Under semestern hoppas jag få återgälda vännen Mias gästfrihet i april genom ett besök från henne. Dessvärre är Uppsala inte nån sommarstad. Att hänga här hela semestern har jag svårt att tänka mig.

Förutom att gräva i inboxen idag, läsa och besvara mejl, har jag försökt orientera mig på vårt intranäts nya startsida. Sidan ser annorlunda ut och har en del nya funktioner. Somligt är bra, annat är… mindre bra. Vidare har jag jagat ansvariga för olika saker, kollat upp status kring ett par kommunikationsplaner och det ena med det tredje. Vidare har jag försäkrat mig om att jag får (studie)besök i morgon som tidigare avtalats. Strax före lunch kommer min förra handledare under en månad vid en av mina tidigare arbetsplatser och hälsar på. Jag hoppas kunna bidra till att handledaren kan komma vidare i arbetslivet. Vi har inte setts sen september 2011… Jag är spänd och nyfiken.

Mörka moln över jobbet

Osäkert väder…

Efter jobbet blev det en liten tur till Anna med ett par utskrifter och en kasse med kläder. Vädret har varit lite sisådär idag, men det har oavsett moln eller molnfritt varit varmt. Min ursprungstanke var att promenera över till Anna på kvällen. Det kändes emellertid osäkert eftersom himlen plötsligt ändrar färg från klarblått till mörkgrått… I stället tog jag en promenad över till Tokerian för jag behövde handla nåt ätbart. Dessutom kunde jag köpa mitt favoritkaffe till extrapris, så jag bar hem tre paket.

Igår kväll blev det bokbyte igen. Jag har i år hittat två för mig nya svenska deckarförfattare som jag gillar: Varg Gyllander och Ann Rosman. Igår läste jag ut en bok av den förre och påbörjade en bok av den senare. En sak jag uppskattar mycket med dem är att de inte driver sin marknadsföring så extremt hårt som andra, kanske mer etablerade författare i samma genre. Eller att de utnyttjar gratisjobbare i detta. Som jag har skrivit här förut börjar jag bli rätt trött på att läsa om samma bok hos många bokbloggare nästan samtidigt. Det blir så uppenbart att förlag och författare har pytsat ut böcker till fritidsskribenter bara för att få lite kostnadsfri hjälp. Jorå, jag recenserar också böcker, men mer måttligt än tidigare och med ett hårdare urval från min sida. För ska jag medverka i marknadsföring vill jag faktiskt få betalt för det. Det var länge sen jag jobbade gratis. Sen erkänner jag att jag hellre hjälper dem som inte kan betala för marknadsföring, författare som verkligen kämpar – om det är så att de har en produkt/bok som jag tror på.

Böckerna Det som vilar på botten och Havskatten

Bokbyte igår från havsbotten till havskatt.

∼ ♦ ∼

Från det ena till det andra verkar de tråksaker jag skrev om igår angående bildvisning här på bloggen via annan utrustning än dator ha blivit lösta. I vart fall ser bloggen helt normal ut när jag läser via iPhone. Hur det är med iPad vet jag inte, för jag äger ingen. Hur som helst tror jag att jag skippar bildspel ändå framöver, eftersom jag vet att Javascript inte alltid är installerat eller gillat. Och Javascript behövs för att kunna se WordPress bildspel.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Görel-dagen 2017: Nere i boxen

  1. Vilken semesterfirare du blivit, först London, och sen 5 veckor till 🙂 Det låter härligt, njut !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.