Ett vitt vin: Menetou-Salon Les Thureaux 2015


Ett inlägg om ett vitt vin.


 

Menetou-Salon Les Thureaux 2015

Lördagskvällens vin.

Nej, jag är inte bra på att köpa vita viner. Och ja, jag föredrar röda. Men till räkor går det bara inte att dricka rött vin. I kylskåpet i New Village låg en flaska Menetou-Salon Les Thureaux 2015, inköpt i mars i år för 119 kronor. Den tog jag med till Fästmön i lördags när vi skulle äta räksmörgåstårta.

Enligt Systembolagets webbplats skulle vinet passa till fisk, ost och skaldjur och vi åt alltså det senare. Eller ja. Vi åt fisk också – det var gravad lax på smörgåstårtan. Vinet är franskt och enbart gjort på druvan sauvignon blanc. Sauvignon blanc är en grön druva med hög syra och odlas världen över. Näst Chardonnay är den populärast. Troligen härstammar den från Loiredalen.

Så här skriver Systembolaget om druvans smak och doft:

”[…] Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, nässlor, gröna äpplen och citron. […] Ungdomlig, något aromatisk doft med inslag av krusbär, päron, nässlor och citron. […]

Varken äpplesmak eller pärondoft kände jag. Anna tyckte att vinet smakade surt och lite håller jag med henne. Det var ingen sötma alls, vilket jag brukar föredra hos vita viner. Men det här smakade sisådär. Kanske hade vinet passat bättre till fisk eller rentav ost. Till räkor… nja…

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.