Halloween (2007)


Ett inlägg om en  film.Halloween 2007 filmaffischVad är det som får två tanter i åldern 50+
att glo på en höstlig skräckfilm en vårlig lördagskväll? En orsak är att en stunds spänning i tillvaron aldrig är fel, en annan att utbudet TV-program på helgerna ofta är snudd på uruselt. I lördags kväll/natt orkade både Fästmön och jag hålla oss vakna ända till klockan… mycket sent för att glo på Halloween (2007).

Den här filmen är på sätt och vis en ny och omgjord version av filmen Alla helgons blodiga natt (1978). Men den är samtidigt en prequel, det vill säga tittaren får se vad som hände innan Michael Myers började mörda. Vi noterar att det fanns vissa varningstecken. När pojken Michael sen har ihjäl sen styvfar, sin storasyster och hennes pojkvän hamnar han på mentalsjukhus. Han blir långsamt sämre i sitt mående, tillverkar masker som han har framför ansiktet och slutar prata. Hans förtvivlade mamma, som förutom lillasystern, skonades (åtminstone till livet) från Michaels mordvåg, begår slutligen självmord. Michael blir kvar på sjukhuset och sluter mer och mer in sig i sin egen värld. Men en dag rymmer han. Och hans mål är att hitta sin lillasyster.

Ärligt talat trodde jag att det här mest skulle vara skit. Alla helgons blodiga natt från 1978 har totalt nio uppföljare och såna brukar vara rätt dåliga. Men faktum är att Halloween (2007)  är riktigt bra. Dels får jag som tittare se bakgrunden till att Michael Myers blev den han blev, dels blir jag vid flera tillfällen i filmen rädd.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.