Torsdagen den 29 december 2016: Påfyllt


 Kära dagbok…

 

Backspegel

Jag fyllde på med lite mörkt ljus och luft idag.

Ja, jag är inte lika grinig som tidigare idag så det är rätt safe att läsa nu igen. Jag har nämligen fyllt på. Fyllt på med dagsljus, luft, nåt att äta, nåt att dricka och lite, lite kärlek. Det var en rätt grå dag idag, inte alls som veckans tidigare dar när solen har lyst som värsta strålkastaren. Jag gillar ju inte sånt, jag är ett mörkrets barn (eh… nåja…) och trivs bäst när det regnar och är rena natta. Det regnade visserligen inte idag, men det var mörkt, så jag tog en promenad i mina nya skor – som är fantastiska för mina onda fötter! Medan jag var ute och gick i nästan en timme tänkte jag på min pappa. Mamma och jag försökte ofta få honom att följa med oss ut på kvällspromenader. Det var svårt. Han gnällde och kinkade och fick vi väl med honom tog han genvägar. Sen skrattade vi åt genvägarna, förstås, men det som så småningom kom fram var att pappa hade ont i fötterna. Kanske hade han hälsporrar precis som jag? Jag har i vart fall fått hans svullna vener på benen, det är helt säkert…

Eftermiddagsfika med kaffe, pepparkakor med ädelost, tända ljus och en bok

Jag fyllde på med gokaffe och pepparkakshjärtan med ädelost i eftermiddags, men snäll blir jag nog aldrig.

Det skulle handlas i afton när Fästmön slutat arbeta. Stackars oss. Jag avskyr trängsel, folk och att handla mat, Anna hade jobbat från tidig morgon till klockan 16. Det var bäst att ladda med gokaffe från Bönor & Blad (franskt kontinental) och pepparkakshjärtan med ädelost på. Fast en sån som jag kan ju äta hur många pepparkakor som helst utan att det hjälper. Jag kan fylla på och fylla på, men snäll blir jag nog aldrig, eller hur? Blodsockret steg i alla fall och då blir jag inte fullt lika grinig som när det är nere i skoskaften.

Sen fyllde jag på litterärt också. I början av hösten fyndade jag en pocketbok på Erikshjälpen för nån guldpeng. Jag var väldigt nyfiken på Elin Olofsson som författare, nån jag följer på Instagram. Och se! Då tänker jag på Sigrid visade sig vara ett riktigt fynd! Det här är en debutroman och den är jäkligt bra. (Fast innehåller aningen för många trådar såsom debutromaner ofta gör. Men jag tror att författaren får ihop dem i slutet!)

 

Anna och jag var lite wild and crazy och dissade Stormarknaden hemmave till förmån för Bolandcity. Där finns det nämligen också ett Systembolag – vi behövde köpa vin. Intill ligger City Gross – vi behövde köpa mat. (Dessutom har Bolandcity till skillnad från Grääänby en FIN och REN webbplats – Gränbys är förskräcklig!) Anna köpte en flaska vitt till nyårsaftonslaxen och en flaska rött. Jag köpte två röda italienare – Zensa Nero d’Avola, som jag har druckit många gånger tidigare och gillar, samt Allegrini Valpolicella Superiore (2014), som jag inte har provat tidigare.

Zensa Nero d'Avola och Allegrini Valpolicella Superiore 2014

Vinskåpet är påfyllt med två italienare.

 

Spaghetti och kycklingköttbullar, tända ljus, bok och ett glas mjölk

Spaghetti och kycklingköttbullar – reprismiddag från igår.

Efter två timmar avlämpades ett stycke älskling och sju kassar hos Fänriken. Äldste bonussonen kallades ner för att bära. Jisses, han tog fyra kassar!

Därefter åkte jag hem till New Village med min enda kasse vin och tackade Gud för den fantastiska uppfinningen microvågsugn. Igår hade jag nämligen lagat alldeles för mycket mat. Idag var det jättebra – bara att värma i micron. Snabbt mätt med påfylld energi sjönk jag ner vid datorn en stund.

Nu ska jag sjunka ner i farfars öronlappsfåtölj i min läshörna, svepa om mig den lila julklappspläden och kolla vad den där Sigrid är för en ijenklien… Enda glimten av henne hittills har avslöjat att hon sitter på Hemmet och är dement.

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 29 december 2016: Påfyllt

 1. surridurr skriver:

  Må så gott med din bok. Den är du värd.
  Vill inte störa i läsningen, men har du själv hunnit läsa på/fråga personalen på glasbanken om de eftersockrade italienska vinerna?
  OM du är intresserad kan man läsa om vintillverkning. Efter jäsningen återstår max 3 mg socker.
  Kramis

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack men inlägget skrev jag igår och boken är utläst.

   Jag frågade DIG förra gången DU kommenterade ett italienskt vin jag skrev om här om du hade belägg för det du skrev i din kommentar. Vidare undrade jag vilken experten var som du hänvisade till. Du svarade aldrig på det.

   Oavsett, jag GILLAR italienska viner. Spanska rödviner, däremot, tycker jag smakar ännu sötare, ofta smörkola. Urk.

   På Systembolaget vet personalen inte alltid så mycket om vinerna. Enligt Systemets webbplats innehåller de flesta röda viner de säljer cirka tre GRAM socker per liter. https://www.systembolaget.se/fakta-och-nyheter/fakta-om-dryck/vin/fakta-serveringstips/socker-i-vin/ Varifrån har du fått uppgiften 3 MILLIGRAM och för vilken mängd vin gäller det?

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.