Säsong tre: Fröken Frimans krig


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Fröken Friman krigar vidare. På juldagen var det säsongspremiär för tredje gången av Fröken Frimans krig. Totalt blir det tre avsnitt och del två går i kväll klockan 21 på SvT1. Men samtliga avsnitt finns redan nu att se på SvT Play.

Fröken Frimans krig

Fröken Friman och de andra damerna i Svenska Hem krigar vidare ytterligare en säsong, det vill säga tre avsnitt.


Den här gången är det prostitutionsfrågan
som kvinnorna i Svenska Hem driver. En syster till en av de anställda råkar illa ut när en riksdagsman sätter klorna i henne. För att klara sig själv ser riksdagsmannen till att flickan registreras som prostituterad. Samtidigt kämpar ensamstående pappan Jon för att behålla vårdnaden om dottern. Som grädde på moset får Emmy en beundrare.

Som vanligt är det både drama och komedi som utspelar sig bland Svenska Hems kvinnor. Men även om serien är fiktiv har ju kvinnokampen som skildras funnits. Lysande skådespeleri är det också, inte minst av Sissela Kyle som innehar huvudrollen som den kloka fröken Friman. Maria Kulle som den barska och småmuttrande Emmy och Lena T. Hansson den välbärgade, ängsliga och ganska ensamma Alma är ett par av mina andra favoriter.

Toffelomdömet blir direkt det högsta. Nu när SvT inte visar Morden i Midsomer till jul blir detta den nya jultraditionen på TV.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Säsong tre: Fröken Frimans krig

  1. MarveW skriver:

    Jag gillar Fröken Friman. Hade kanske önskat annat tema men det är ok.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.