Tisdagen den 27 december 2016: Efterjulklappar


 Kära dagbok…

 

Frukost med macka och yoghurt, bok och Dubbeltrisslott

Jag laddade med en rejäl frukost långt efter lunchtid idag.

En kan faktiskt inte få allt en önskar sig. En kan inte heller ge bort allt en vill ge. Därför har jag infört nåt som jag kallar för efterjulklappar. (Kom på namnet i skrivande stund, faktiskt.) Nu går säkert en och annan igång. Tor och Elisabet och allt vad de kallar sig. (De vågar inte stå för vilka de är i verkligheten.) I vart fall är det såna där människor som älskar att missunna andra att ha det bra. Det verkar som om min ekonomi är nåt som gör dem så arga, så arga. Själv kan jag konstatera att jag har ett jobb som ger mig en bra inkomst varje månad. Och när jag var sjuk fick jag ersättning från Försäkringskassan. Det är jag mycket tacksam för – jag vet att alla inte har det som jag. Tro inte heller för ett ögonblick att jag har glömt hur det var för mig så sent som augusti 2015. Det glömmer jag inte i första taget.

Idag var det dags för såväl räkenskaper som efterjulklappar. (Egentligen började jag redan igår med nätshopping av litteratur till både Fästmön och mig själv.) Starten blev emellertid sen. Jag är nämligen min mors dotter och letade förtvivlat efter ett av mammas smycken som jag ännu inte är riktigt redo att ge bort. Till sist fann jag det – där det skulle vara. Gissningsvis var blodsockret lågt så jag dukade fram en rejäl frukost bortåt lunchtid med både yoghurt och macka. Till det min bok på gång, men också en av mammas och mina dubbeltrisslotter. Och tänk… lotten gav utdelning. Lilla mamma, att du inte fick vara med om alla vinster!..

Trissvinst 60 kronor

Mamma och jag vann 60 kronor, det vill säga två nya lotter.


Precis i tid kom jag till Fänriken 
där jag skulle hämta Anna för vidarebefordran till jobbet. Snorhalt var det på vägarna och på den korta sträckan mellan New Village och Fänriken passerade jag en olycksplats med tre bilar inblandade. Alla människor verkade OK i alla fall, så jag körde förbi försiktigt. Anna tycker nog att jag fortfarande ser lite klen ut, för jag fick… en burk turkisk yoghurt av henne… Eller..?

Detta bildspel kräver JavaScript.


På seneftermiddagen, när jag kom hem efter min shoppingtur, 
kunde jag göra många strykningar på min önskelista. Nej, jag visar inte hela önskelistan eftersom vissa saker inte går att köpa för pengar. En del nyttoprylor kunde jag inhandla idag i alla fall. Den som retar sig på att jag handlar sånt jag behöver kan sluta läsa nu. Eller… du behöver ju inte läsa min blogg överhuvudtaget, vem tvingar dig?

Önskelista med många strykningar

Det blev en del strykningar på önskelistan idag. Några gjordes efter julafton.

 • Dagens första inköp skedde på Biltema där jag inhandlade fårskinn till framsätena i bilen så att min rygg inte ska börja bråka för att jag placerar den i ett kallt säte. Sätesvärmarna har pajat för länge sen, men fårskinn med sittunderlag i frigolit under rumpa och rygg fungerar precis lika bra! Mina gamla fårskinn var emellertid utslitna och satt inte kvar på sätena.
 • Andra inköpet gjordes på Kitch’n på Stormarknaden (nej, jag var inte ensam där…) och bestod av en extraflaska till min kolsyremaskin som jag fick som premie för att jag är med i en undersökning om livsmedelsinköp. Kolsyrat vatten ger maten en skjuts när mitt bråck på magmunnen inte vill samarbeta riktigt. Sen jag fick kolsyremaskinen slipper jag bära hem en massa tunga flaskor från affären.
 • Akademibokhandeln köpte jag ett litet datumblock (sånt jag brukade få av mamma i julstrumpan) och en kalendersats till Anna.
 • Yoghurt, fil och en TV-tidning köpte jag inne på Kvantum. (För övrigt mycket dyrare än samma varor på Tokerian…) I kiosken utanför bytte jag in trissvinsten till två nya lotter. Sen tänkte jag smita hem.
 • Men… jag hade ju faktiskt tänkt kolla på både skor och mjukisbrax… Så jag gjorde helt om och forcerade människomassorna fram till Intersport. Mina gamla vinterskor är trasiga både på utsidan och insidan. Det är inte bra för min hälsporre. Och av de tre par mjukisbrax jag äger faller två par av mig. Men nu är det slut på trasigt och gammalt! Jag fyndade ett par rejäla Reebok och ett par mjukisbrax från Puma i min nya, rätta storlek (large). Det gjorde inte ont att det var 30 procents rabatt på skorna heller…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det är dags att hjula ut i köket
och laga middag. Rester! Här slänger vi ingen mat. I kväll blir det läsning och en dokumentär om Ingrid Bergman på SvT 1 klockan 20.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 27 december 2016: Efterjulklappar

 1. Anneri skriver:

  Ja det är lite spännande att folk måste racka ner om man har något bra, som man är nöjd med. Kanske det är jobbigt för många att se andra som har det bättre? Men man får väl kanske glädjas åt att det finns dem som unnar andra att ha det bra också, och förhoppningsvis är de fler!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är rätt missunnsamt. Många av oss har haft det svårt en längre tid och det är oerhört sårande att det ska ses med oblida ögon bara för att en unnar sig nåt. Även sen jag fick det bättre är jag inte nån storshoppare – inte när det gäller till mig själv. Men ibland behöver även jag sånt som kläder och husgeråd.

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ha ha, ja det gör de flesta av oss – storshoppare eller inte 🙂 De allra flesta går nog igenom perioder i livet som inte är så roliga, lite synd om man inte ska få njuta när man kan…

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det blir pinsamt i längden att gå i trasiga skor till sitt fina jobb… 😉 Eller som i november, när jag unnade mig en rock för att jag behövde ett ytterplagg till min mammas begravning och det plötsligt hade blivit vinter. Och ja just det! Kom på att jag var slösaktig även i oktober månad när jag hade fått kasta mig in i bilen och åka 30 mil till min mamma som då blivit akut sjuk. Jag fick inte med mig så mycket kläder (inte heller glasögon, datorsladd med mera), så jag shoppade två (2) t-shirtar och tre (3) par underkläder samt ett storpack strumpor. Strumporna var egentligen till mamma, men hon hann bara använda två par (av tio) innan hon gick bort.

    Ja jisses, vad jag dräller pengar omkring mig, särskilt på kläder…

    (Ironi är svårt, men jag tror att du förstår att jag är lite ironisk i mitt svar..? Udden är inte riktad mot dig.)

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.