Onsdag morgon den 23 november 2016: Lampor, ohyfsat fölk och vila


 Kära dagbok…

 

Fönsterlampor i Tiffanystil

Anna fixade mina fönsterlampor i Tiffanystil till köket medan jag var hos doktorn.

Tänk att det är den första advent nästa helg! Jag har svårt att tänka på sånt som har med julen att göra eftersom mamma skulle komma hit då. Allt var förberett och planerat, jag hade tänkt ta några semesterdagar i samband med hennes besök eftersom jag inte tog ut mer än ett par enstaka i somras. Nu vet jag inte riktigt hur det blir – mer än att jag ska tillbringa julafton och juldagen med Fästmön.

Nån lust att ”julmöbla”, som pojken Björn kallade det, har jag inte, men jag har rivit fram och tagit in den stora svarta stjärnan och de svarta stakarna till köket samt den blåa staken till sovrummet. Jag fixade några nya lampor eftersom en del av lamporna till stakarna var trasiga. Tyvärr lyser en och annan med svagare sken nu, men jag orkar inte bry mig. Helst vill jag sätta upp fönsterlamporna, i Tiffanystil precis som kökslampan, i köket. Anna fixade dem medan jag var hos doktorn igår.

Tiffanylampan i köket

Fönsterlamporna matchar taklampan i köket.

 

Mammas rollator

Är mamma här?

Men nu kommer ju det där jävla advent med påföljande jul, alltså. Jag har faktiskt också virat utebelysningen runt balkongräcket, men det är mest för att få lite ljus där ute. I år har jag nog minst lust med jul sen jag vet inte när. Igår ringde en kvinna och ville köpa mammas rollator för 200 kronor (hon hade uppenbarligen missat en nolla), så den blev jag tvungen att riva fram ur förrådet och ställa i gästrummet, för igår kväll skulle kvinnan komma och titta på den. Ha! Hon hade inte ens hyfs nog att ringa och lämna återbud. Fast det fattade jag nästan när hon ringde. En människa som tror att det går att pruta 1 800 kronor på en sak som är prissatt till 2 000… Så här sitter jag vid datorn i arbetsrummet och tittar på mammas rollator genom valvet ut till gästrummet – och tror att mamma är här redan för att fira jul. Fast det är hon ju inte. Hon kommer aldrig mer hit.

Smörgås, mjölk och bok

Tisdagsmiddag.

Till middag igår eftermiddag åt jag två smörgåsar med makrill från mammas kyl och ost från min samt mjölk till. Jag har svårt att svälja bröd, det är bara att konstatera, och att prata om bråcket på magmunnen och hälsporren med doktorn igår föll helt bort. Jag har verkligen bara halva huvudet med mig, känns det som. Men jag lyckades i alla fall lista om mig från mottagningen till doktorn – tror jag. Min förra arbetsgivares webbplats är bland det råddigaste jag har sett. Inte ett dugg användarvänlig, vilket i och för sig inte förvånar mig när jag såg vem som är ansvarig för sidorna. Det är en person som kan prata, men prov på några andra kunskaper såg jag inte genom alla de år vi jobbade på samma avdelning. Men jag minns ju tack vare vem och varför h*n fick jobbet. Jag var med vid rekryteringen, fast h*n var aldrig mitt val och där var jag bestämd.

Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2012

Två glas av detta gav sju timmars sömn.

Vid 20-tiden åkte jag och hämtade Anna som haft en misslyckad lampeftermiddag hemma hos sig. För att pigga upp oss dukade vi fram ostar och kex på vardagsrumsbordet till  kvällens avsnitt av Dicte. Jag hade kvar min lilla enpersonsostbricka och Anna hade tagit med två ostar hemifrån. Jag kom på att smörgåsrån gick väldigt lätt att äta – de liksom smälter i munnen och är inte alls svåra att svälja! Till det korkade jag upp vinskåpets dyraste (?) Amarone, en födelsedagspresent från Anna. Mer om vinet kommer i ett separat inlägg! Så nej, det blev ingen sömntablett till natten, det blev två glas vin i stället. Alkohol och tabletter blandas INTE! Och jag sov nästan sju timmar i sträck med få och små avbrott. Det var väldigt skönt och jag känner mig mer utvilad än på länge. I natt blir det emellertid piller om jag känner att det inte funkar att somna. Den här medicinen ska en inte ta en viss tid före sänggåendet utan i samband med, vilket är bra.

Idag händer inte mycket mer än att jag ska skjutsa Anna till jobbet i eftermiddag. I kväll ska jag ringa vännen FEM för vi har en del att avhandla. Jag ska ägna dan åt att fortsätta vila mig och min hjärna – och min högerfot där hälsporren för tillfället är riktigt jävlig.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.