Tisdagen den 22 november 2016: Listigt, batteribyte och en present


 Kära dagbok…

 

Min fot och mattan i väntrummet på min läkarmottagning

Jag behövde inte vänta länge i väntrummet.

Läkarbesöket idag gick bra. Jag känner att doktorn jag träffar  just nu lyssnar på mig, förstår mig och daltar inte med mig. Det är skönt. Jag vill bli tagen på allvar, men jag vill inte att nån pjoskar. Eftersom jag är listad på mottagningen enbart sen min förra doktor slutade för flera år sen tänker jag nu försöka lista mig hos doktorn jag träffade idag. Mottagningen ger bra vård snabbt utan långa väntetider och har bra personal, men jag vill ha en personlig läkarkontakt, nån som lär känna mig och mina krämpor. Och som tur var har den här läkaren möjlighet att ta emot nya patienter på sin lista. Nu ska jag bara försöka lista (!) ut hur jag ska göra. Även om mottagningen inte ”ägs” av en av mina före detta arbetsgivare är den arbetsgivaren nån sorts överkucku och den som sätter reglerna. Regler, som ibland är så oerhört korkade att en inte kan bli annat än arg… Så vi får se hur det går med listningen…

Medicin

En medicin att ta vid behov till natten.

Innan jag åkte hem svängde jag in på jobbet för att visa upp mitt sjukintyg. Jag träffade kollegan R och min chef M, som är de enda två jag just nu pallar att prata med på jobbet, känns det som. De daltar inte heller, men bryr sig på ett sätt som är rätt och bra för mig. Ja, jag blev alltså fortsatt sjukskriven och det känns rätt. Det går inte att plötsligt gråta på jobbet. Inte heller orkar jag jobba så länge jag varken sover eller äter normalt. Därför sa jag också ja till att prova insomningstabletter, åtminstone för att bryta mina dåliga sömnmönster. Jag har även kontaktat företagshälsovården och bokat in två samtal med en psykolog – ett på måndag och ytterligare ett en vecka senare. Fästmön och jag åkte till Stormarknaden i eftermiddags så att jag fick hämta ut min medicin.

Droppstop vattenvarnare

Min vattenvarnare under diskbänken fick ett nytt batteri eftersom den började tjuta tidigare idag.

Anna handlade mat medan jag köade på apoteket samt köpte ett nytt batteri. Det vore himla fint om jag hade kunnat köpa ett nytt batteri till min själ, men se det går ju inte. Däremot gick det bra att köpa till min vattenvarnare under diskbänken.  Varnaren började nämligen tjuta idag för det gamla batteriet var slut. Med tanke på att mitt förtroende för försäkringsbolag nu är nere på en nivå vid fotknölarna är det bäst att se upp för vattenläckor. För några vänner till mig kostade det 100 000 kronor för en vattenskada eftersom försäkringsbolaget inte betalade ut en spänn.

Eftersom jag inte hade hela huvet med mig igår när vi var på Stormarknaden fick jag göra ytterligare ett presentinköp idag. Det gjordes på Akademibokhandeln, för den som har varit min vän allra längst i livet, vännen FEM, fyller snart år och vi är två riktiga boktokar hon och jag.

Paket från Akademibokhandeln.

Du kan få se paketet, FEM, men inte mer!

 

Lussekatter och havreboll

Anna bjöd på fika på eftermiddagen.

Jag var helt slut efter dessa tre ärenden, så vi tog rullbandet upp till Fågelsången där Anna bjöd på fika. Jorå, en lussekatt fick jag i mig och nästan en halv havreboll. En kan väl säga att det blev min lunch. Dagens middag blir eventuellt makrill som jag tog hem från mamma.

Jag har skjutsat hem Anna eftersom hon ska äta med äldsta bonussonen i kväll och dessutom har lite att greja med, men senare i kväll ska jag hämta tillbaka henne hit. Det känns tryggt och skönt att ha Anna nära nu när jag inte mår så bra.

Innan jag åkte hem från jobbet ringde nån på mammas rollator. Eventuellt kommer de hit och tittar på den i kväll. Fast jag är tveksam. Om en tror att en rollator kostar 350 kronor i nypris och att jag vill sälja den för 200 kronor, då är en nog ute och cyklar (!) lite. Eller också bara väldigt fräck. Nej, nypris är 3 500 kronor. Till detta kommer 800 kronor för en korg samt en hundring för ett lås. Jag begär 2 000 kronor för rubbet – inte en spänn mindre.

Orosmolnet kring flyttstädningen är inte helt skingrat – av skäl som jag inte vill gå in på här. Men det handlar om hälsa och sjukdom. Det känns inte bra. Det var också väldigt, väldigt tråkigt att få höra att en av mina jobbfavoriter ska opereras idag för en svår sjukdom. Jag har bidragit med en slant till en blomma, om det nu kan pigga upp. Personligen tycker jag att blommor är uppiggande och hoppas förstås att det gäller även min jobbfavorit.

Nu ska jag vila en stund innan eventuella rollatorspekulanter dyker upp och Anna ska hämtas. I kväll ska vi se Dicte på TV4, men sen tar jag en tablett och hoppas på att få sova en hel natt.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.