Tisdag morgon den 22 november 2016: Ljust firande och mörk oro


 Kära dagbok…

 

Trasig lampskärm

Plafonden gick i kras.

Det händer att saker jag tar i går i kras – både i teorin och i praktiken. Om jag till exempel skulle ha bytt glödlampa i plafonden i gästrummet hade med all säkerhet detta till höger hänt ändå. Igår skulle jag ta ner plafonden och byta den mot en kristallampa. Hann väl knappt nudda skärmen så gick den i tusen bitar. Plastbitar, som tur var, inte glas. Det var jag glad för. Likaså var jag glad för att jag hade en fin lampa att hänga upp i stället. Men jag hade naturligtvis varit gladast om min mamma var kvar i livet och då hade lampan fortsatt att hänga i hennes sovrum. Nu hänger i alla fall lampan i gästrummet där mamma huserade när hon var hos mig, om jularna, till exempel. I år blir gästrummet tomt och jag måste skapa en ny tradition kring julfirandet.

Mitt på dan var jag och hämtade Fästmön igår. På hennes lediga dag tvingade jag henne att hjälpa mig med två taklampor ytterligare. Vi åkte till Bauhaus och köpte elektronikprylar, bland annat till två fönsterlampor i Tiffanystil som jag ska ha i köksfönstren – när Anna har fixat dem. Har jag sagt att jag Anna är världens mest händiga tjej?! Över köksbordet hänger nu också mammas Tiffanylampa. Den är väldigt fin och skenet är milt och bra. Vill jag läsa kan jag tända en av golvlamporna, ju.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Framåt seneftermiddagen tuffade vi ut till Morgonen i Förorten 
för att fira en födelsedagspojke på 51 höstar. Jag älskar att ge bort böcker, så det var extra trevligt när födelsedagsbarnet enbart hade önskat litteratur. Anna gav en fin amaryllis i kruka, som vi får hoppas att Maja Katt, tisslingarnas storasyster, ger f*n i att tugga på. Yngsta bonussonen var hos sin pappa och vi fyra fikade tillsammans. Bonusdöttrarna ringde. Lite kul var det allt att få vinka till äldsta bonusdottern via Jerrys mobil. Så häftigt att det går att ringa via Fejan – gratis dessutom! Anna åker snart till England för att hälsa på dottern. Ganska mycket avundsjuk är jag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Quesadillas

Jag åt hela portionen quesadillas.

Framåt 18-tiden åkte vi tillbaka till stan igen för att äta. Det blev ett besök på Taco Bar i Gränby köpstad. Jag gör verkligen allt för att hitta sånt jag gillar att äta – och faktum är att det gick bra – jag åt upp hela portionen quesadillas med ost och kyckling! Kanske var det på grund av att jag fick lite av en chock – dåliga nyheter, dessvärre – tidigare på kvällen. Men jag åt och jag åt allt. Det är bra. Det är ett steg i rätt riktning. Men magen fick också en chock och reagerade senare därefter.

Efter maten åkte vi hem till Anna för att hämta övernattningsgrejor. Sen åkte vi till mig och glodde på Historieätarna, av alla program. Erik och Lotta åt sig igenom 1950-talet. Lite roligt var det allt! Anna stannade kvar i natt och det är jag så tacksam över. Ett nytt orosmoln har nämligen seglat upp på himlen, för jag har inte fått klarhet i om mammas lägenhet är flyttstädad ännu eller inte. Den ska ju liksom hinna slutbesiktas före den sista november. Vill det sig riktigt illa får jag åka ner till helgen och städa själv, hur jag nu ska orka det. Men det måste gå, allting går om en bara bestämmer sig – även om blotta tanken på detta känns övermäktig.

Idag på morgonen ska jag till min läkare. Det känns bra att få prata och resonera om huruvida jag ska försöka jobba eller inte. Jag kan inte bringa reda i mina tankar just nu. Oron är mörk och förmörkar funderingarna. Det finns nämligen skit överallt.

Emojis som kuddar, bland annat en bajshög.

Det finns skit överallt.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.