En syster i mitt hus


Ett inlägg om en bok.


 

Linda Olssons bok En syster i mitt husI slutet av september i år köpte jag Linda Olssons lilla bok En syster i mitt hus. Föga anade jag då att jag skulle bli föräldralös tre veckor senare. Boken handlar inte direkt om en förlust av en förälder, men väl om sorg, kärlek och förlust av en syster. Nån tanke på att boken skulle vara jobbig för mig att läsa just nu hade jag inte när jag valde den. Den berörde mig starkt.

Vid mammans begravning slänger Maria ur sig till systern Emma att hon väl kan komma och hälsa på. Två år senare kommer Emma till Marias hus i Spanien för att stanna en vecka. Maria känner att hennes tillvaro rubbas. Först har systrarna svårt att prata och umgås, dessutom, men så småningen närmar de sig varandra och deras samtal får djup. Till sist måste de tala om Amanda, Hon som bör älskas, som namnet betyder på latin. Systern som dog. Denna gemensamma sorg för också med sig att såväl Marias personliga sorg över en kärlek som förolyckades som Emmas över sin sjukdom, sitt äktenskap och sina barn kommer upp till ytan. När det är dags för Emma att åka hem har de båda försonats med det svåra i livet – sorg och död.

Toffelomdömet blir återigen det högsta. Den här boken berörde mig på djupet.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En syster i mitt hus

  1. imsevimse skriver:

    Tack för boktipset! Den ska jag försöka läsa när jag orkar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.