Onsdag kväll den 2 november och torsdag morgon den 3 november 2016: Ätande, samlande, sällskap och fynd


 Kära dagbok…


Det här med ätandet är under all kritik. 
OK visst, jag har depåer att ta av, men nu förvånar jag till och med mig själv med att inte vilja äta. Jag har ingen lust till ätande, vill inte njuta av goda smaker i munnen. Det är inte bra, för jag blir svag. Just nu behöver jag alla krafter jag kan få. Den där räkmackan jag var så sugen på igår… tja, hälften fick jag i mig. Det är lite lite med en skål fil och en halv räkmacka och ett Ballerinakex på en hel dag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Ballerinakex i en plastpåse

FEM hjälpte mig att sänka Ballerinabeståndet.

Kaffe slinker i vart fall alltid ner så jag perkolerade sex koppar efter maten. Och det var tur, det, för vännen FEM hörde av sig och ville titta in. Det var mycket skönt med sällskap ett par timmar – och så fick jag ju hjälp med att sänka Ballerinabeståndet.

När FEM stod i dörren och skulle åka hem ringde min gudmor. Jag kan inte minnas när vi sist talades vid, men det är mycket länge sen. Samtalet värmde mig liksom det faktum att hon kommer till begravningen nästa vecka. Jag sa som det var att jag verkligen behöver min gudmor nu när jag har blivit föräldralös.

En av glödlamporna till en fönsterlampa hade pajat. Det blev startskottet för att jag gick igenom städskåpet. Och där fanns mycket smått och gott och jag packade en låda full av trasor och svampar och annat. Dessutom gjorde jag ett fynd – jag hittade tvättpluppen till bokningstavlan i tvättstugan i källaren!

Tvättplupp

Gårdagens fynd #1: mammas tvättplupp.


I övrigt kunde jag konstatera 
att jag troligen inte behöver köpa glödlampor på ett bra tag. Jag samlade ihop hela glödlampor i två plastkassar… Lilla mamma, jag undrar om hon satt i mörker här… Samtidigt har jag hittat de mest intressanta… ”samlingar” här. Medicinförrådet var, som jag tidigare nämnt, stort som ett helt apotek. Detsamma gällde näsduksförrådet. Och som synes i förra inlägget var det gott om toapapper också. Jag undrar hur mamma tänkte. Var hon rädd att bli utan? Tyvärr kan jag inte fråga henne, men undrar gör jag.

Två kassar med glödlampor

Gårdagens fynd #2: två kassar med glödlampor.

 

Texten: "Friends don't let friends wine alone"

Jag tar ett glas för sällskaps skull på lördag.

Städskåpet blev gjort igår, alltså. Vidare försökte jag packa en del skrymmande lampor, tavlor och en spegel – med varierande resultat. Papperskassarna är för tunna och kartongerna för små.

Idag får jag rätt oönskat sällskap på förmiddagen, så jag ska gå en snabb tur med dammsugaren innan dess. Det ska vara lägenhetsvisning här och jag kände att jag vill vara med så att ingen promenerar iväg med nån pryl eller så. Efter visningen ska jag själv promenera upp till stan och införskaffa nåt vin att ta med mig till vännen Mia på lördag. Jag pallar väl ett glas, sen ligger jag nog under bordet. Förhoppningsvis har jag ställt ifrån mig Mias dator först.

Min torsdag har börjat med kaffe. Sen kunde jag inte låta bli att kolla in sekretären som ska flytta till Fästmön för att leta efter det där förb. lönnfacket som jag vet finns där nånstans. Nåt sånt hittade jag inte, men jag blev emellertid inte utan ”fynd” – sekretären var visst inte så tom som jag trodde…

Diverse papper , ett förstoringsglas och småsaker på en skrivskiva till en sekretör i mahogny

Dagens första fynd – sekretären var inte så tom som jag trodde…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag kväll den 2 november och torsdag morgon den 3 november 2016: Ätande, samlande, sällskap och fynd

 1. Ja du, glödlampor fanns det gott om hos mor också, inte lika mycket som hos din men, förvånandsvärt många iaf ..

  Å, så dessa näsdukspaket, ser du hittat fler. Man kan bara le lite åt deras hamstrande. Men, vet du, vi kanske börjar samla på oss vi också så småningom 🙂

  Gilla

 2. imsevimse skriver:

  Ätandet låter inte så bra eller brist på ätandet rättare sagt. Men bra att du ändå får i dig nåt.
  Är det inte typiskt oss ”tanter” att samla på sig sånt som är bra att ha hemma. Som glödlampor till exempel.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag försöker äta och tar lite i taget och sånt jag för stunden är sugen på. Det blir inte riktigt tillräckligt, men, som sagt, jag försöker.

   Vet inte om jag är nån samlare än – förutom när det gäller böcker, förstås!

   Gilla

 3. Lisa skriver:

  Jag såg ditt Instagram, men kan inte kommentera där. Alltså, din mamma var ju sååå vacker!! Som en docka!! Och började skratta, över påsarna med toapapper och glödlampor, och pappersnäsdukar.. Det samlar ju jag på! Fast glödlamporna börjar ta slut, och måste köpa dom nya, svindyra, lamporna. Har ju i för sig inget val numera, så det är bara att köpa dom. Räcker väl X antal år då, hoppas jag.Läst dina kommentarer om sorg, och håller med, vi sörjer alla olika. Kram ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mamma var riktigt snygg, in i det sista! Till skillnad från mig som du lär se i NÄSTA inlägg… 😦
   Lilla mamma hade sina samlingar, ja, och mitt i sorgen skrattar jag nästan. Men under de där toarullarna ligger faktiskt morfars väggpendyl. Det är tänkt att rullarna ska skydda klockan.
   Vi sörjer alla olika. Idag har jag haft en ganska bra dag, trots allt, men det är tomt och konstigt här i mammas snart före detta hem…
   Kram! ❤

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.