Onsdag eftermiddag den 2 november 2016: Sista (?) resan till Barndomsland?


 Kära dagbok…

 

Äpple på bilsätet

Min färdkost glömde jag äta upp.

I morse gav jag mig av på den sista (?) resan till Barndomsland. När denna vecka och nästa har passerat har jag i princip ingen bas kvar nere i Motala. Jag kan faktiskt inte sätta ord på hur det känns.

Jag körde i ett sträck och det tog tre timmar totalt. Så mycket snö såg jag inte förrän jag kom närmare Örebro. Däremot regnade det resten av vägen. Det var ganska många långtradare ute, men trafiken flöt på så bra att jag inte ville stanna. Jag glömde till och med bort att äta min färdkost…

Motala var blåsigt och det var snöblandat regn som föll här. Jag packade ur  bilen och gick ner till G för att heja. Det kändes bra med en pratstund och det var gott att höra att mitt liv och leverene faktiskt var känt redan före annonsen, oavsett vad mamma trodde. Fast det visste jag på sätt och vis.

Det hade kommit en del post och räkningar. Jag sorterade, satte i en pärm, skrev på nåt och la i ett kuvert. En adressändringsblankett hade kommit. Den har jag fyllt i och tänkte posta på måndag – jag är ju faktiskt här ett tag så jag kan ha koll på posten. Sen blåste jag ner till banken i stan. Träffade U här utanför och fick sällskap ända fram – U skulle till bibblan som ligger precis nedanför banken. U kommer på begravningen och det gjorde mig varm om hjärtat att höra.

Doften av mamma låg kvar när jag klev in genom dörren. Hon känns så nära här i lägenheten. Jag tror att hon följer mig i det jag gör. Kanske tycker hon att jag handlar galet, men jag försöker göra saker efter bästa förmåga. Som att packa morfars fina pch rätt sköra väggpendyl i en resväska tillsammans med toalettpapper…

Väska med toalettpapper

Under rullarna ligger morfars väggpendyl.


Jag har inte packat så mycket mer här idag. 
Det finns nämligen inte så jättemycket att packa. Men jag ska ta reda på några fina fönsterlampor som ska flytta till Uppsala och kanske blir det en låda med tavlor också. Frågan är om jag ska göra det idag eller vänta till i morgon, efter lägenhetsvisningen, som är på förmiddagen. Kvar att gå igenom sen är skåpet under diskbänken och städskåpet – inte så mycket som återstår, alltså.

Gravljus

Jag har köpt två gravljus som ska tändas på fredag.

Det blev en tur till ICA Maxi för att inhandla lite förnödenheter. Ja, jag köpte förstås fil och Pro Viva svartvinbär, men också ost, knäckebröd, bubbelvatten och en räkmacka. Jag brukade alltid få en räkmacka av mamma när jag kom hit de senaste gångerna.  Den ska bli min middag. Vidare köpte jag två gravljus, för på fredag ska jag och vännen FEM åka till kyrkogården och tända ljus. Jag köpte två för att mormor och morfar ska få ett eget och mamma och pappa ett, trots att de ligger i samma grav – och trots att mamma inte vilar där ännu.

Vännen FEM och jag ska höras i kväll, liksom min gudmor som lyckades ringa när jag körde. Jag bad om ursäkt, men sa att jag inte kunde prata vid ratten och hon frågade om det var OK att ringa i kväll. Jag messade förstås till Fästmön också. Det blir trist att vara på skilda håll på vår åttonde förlovningsdag, Anna är ensam, jag är på bouppteckning. Vet inte vilket som är värst… Vännen Mia och jag ska höras i morgon kväll för att planera vårt lördagsmys, som hon skrev i sms:et. Det låter så gott! Jag ska försöka greja lite med hennes krånglande dator, men eftersom jag inte hade nån framgång med Annas i helgen är förhoppningarna inte så stora att få ordning på den.

Att vara ensam är jobbigt för mig, men jag får i alla fall två telefonsamtal i kväll. Då vet jag att jag inte är bortglömd så här den sista (?) vistelsen i Barndomsland.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.