Mitt bokår 2016: September


Ett litterärt inlägg.


 

Oj så tiden springer iväg! Mitt bokår har nu hunnit fram till en redovisning av september månads böcker. Tidigare har jag skrivit om samtliga månader innan också, men nu börjar ingressen bli så lång att jag får hänvisa dig som är intresserad av mina månadsläsningar till augusti månads redovisning. I det inlägget finner du länkar till föregående månaders läsningar.

Från och med juli månad har jag inte haft bestämda mål för varje månad, till exempel att läsa en viss kategori böcker eller vissa författare. Det fungerar bäst för mig att läsa fritt. Ett mål som jag emellertid har med bokåret 2016 är att läsa mer andra böcker än deckare. Jag kan väl säga att det går… sisådär. Men det blir bättre, i vart fall!

Varje månad läser jag ungefär tio böcker. Antalet varierar förstås med bokens längd och genre. I september blev det exakt tio böcker. Det tycker jag är ganska bra marscherat med tanke på att jag jobbar heltid. Att läsa böcker tar tid, men det är något jag prioriterar i livet och vardagen. Jag tackar Ewa, Helena och Ilona som gav mig tre av månadens lästa böcker!

De här böckerna läste jag i september (om du klickar på böckerna kommer du till mina inlägg om dem):

Anna och Mats bor inte här längre Roslund och Thunbergs bok Björndansen Stephen Kings bok Väckelse

Jonas Moströms bok Himlen är alltid högre Carol O'Connells bok Judasbarn Elly Griffiths bok En kvinna i blått

Caroline Erikssons bok De försvunna Ruth Rendells bok Till vägs ände Peter Mays bok Svarthuset

Malin Lagerlöfs bok Dagbok från ditt försvinnande


Tio böcker blev lästa i september, varav två inte deckare, 
men eftersom det är ett tag sen månadsskiftet har jag läst ut ännu en bok och är på sluttampen på ytterligare en bok:

Boken Lustjakt av Annika & Vera Martina Haags bok Det är något som inte stämmer


På gång just nu 
har jag alltså den prisbelönta boken Det är något som inte stämmer. Boken handlar om en skilsmässa och är inte heller den nån deckare. Det kommer troligen några rader om boken senare i kväll eller under morgondagen!

 


Livet är kort. Böcker är livet!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt bokår 2016: September

  1. Krista skriver:

    Den där sorgboken hör väl hit också, eller det kanske hann bli oktober.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.