Helgen den 1 – 2 oktober 2016: Kulinariskt och kort


 Kära dagbok…

 

Propp i lillfingret

Det gick en propp igår, idag syns inte ett spår.

En helg går verkligen fort. Extra fort går den när Fästmön och jag inte får så mycket av den tillsammans. Nu blev det i alla fall tid för oss från lördag eftermiddag fram till i kväll. När en jobbar är de lediga stunderna få och ska räcka till både återhämtning och måsten. Jag städade, till exempel, på lördagsförmiddagen och Anna tvättade. Jag tvättar i kväll. Kanske tog jag för hårt, för det gick en propp igår – i mitt vänstra lillfinger. Nu är det emellertid inte första gången detta händer. Det gör inte alls ont, men det ser väldigt ont ut. Och så försvinner det på nån dag eller så. Jag kan ärligt säga att nu i kväll syns det inte ett spår av proppen mer än en lite svälld åder. Jag lever fortfarande – till somligas förtret, säkert.

Anna kom gående över kullarna igår i eftermiddag. Men jag var inte så pratbar först, jag var bara tvungen att läsa ut Lustjakt. Jisses, den var så bra! Sen grabbade jag tag i en nyligen prisbelönt bok. Efter cirka 70 lästa sidor i pocketutgåvan kan jag ännu inte förstå hur boken kan vara så höjd till skyarna. Men, men, det kanske tar sig, som han sa som hade eld i håret.

Böckerna Lustjakt och Det är något som inte stämmer

Bokbyte igår!


Efter att ha införskaffat lördagsgodis
(en vill ju inte riskera att vara utan) tog vi bussen in till stan. Vi plingade för att gå av strax efter korsningen S:t Olofsgatan/Väderkvarnsgatan, men busschauffören var väl upptagen med annat (Pokémon Go, kanske???), för han fortsatte bara köra. Typiskt UL, typiskt jävla dåligt!!! Min hälsporre fick stå ut med några hundra extra meter. Tur att det fanns två roliga affärer att stanna och glo in på genom skyltfönstren på S:t Olofsgatan! Den ena affären är en antik- och retroaffär som bland annat säljer mycket Upsala-Ekeby och orange. Den andra affären är ett bokantikvariat utan bestämda öppettider. Lite tokigt, om jag får säga det själv, men, men…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi linkade in på Costas taverna 
(har ingen webbplats, men finns på Facebook för den som har konto där) och lyckades få bord för två trots att vi inte hade bokat nåt i förväg. Jag fascinerades under kvällen av personalens urvalsprocess bland de människor som kom för att äta och som inte hade reserverat bord. Några fick komma in, andra fick gå, men jag förstod verkligen inte under vilka premisser. Plötsligt dök dessutom Carl von Linné upp, fast han och hans sällskap satt utomhus och drack öl. Utöver detta var såväl service som mat superba. Vi åt trerätters och inledde med mousserande vin till var sin röra, fortsatte med kycklingspett respektive Pikilia och rundade av med kladdkaka, kaffe och Metaxa. Till maten drack vi italienskt, för vinlistan innehöll inte just några grekiska viner.

Här är några mat- och dryckbilder med mera:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Kvällen var mörk när vi traskade till bussen hem.
(Jag övervägde faktiskt taxi…) Jag försökte fota några björkar som såg silvriga ut mot en sammetshimmel. Resultatet blev sisådär…

Björkar mot svart himmel

Silvriga björkar mot svart sammetshimmel? Nja, möjligen med lite fantasi…


Hemma i vardagsrummet åkte TV:n på. 
Inte fanns det nåt vettigt att glo på en lördagskväll, så somliga åt några bitar lördagsgodis och somnade sen gott i soffan medan andra fotade dem och spred bilden i sociala medier…

Anna iförd en t-shirt med texten "Blond & smart" sover på soffan med en godispåse.

Blond & smart somnade på soffan med godispåsen i hand.


I morse kunde till och med jag sova länge – IGEN. 
Tänk, två sovmorgnar på raken till klockan nio – det är faktiskt rekord för min del! Antagligen behövde jag sova ikapp lite. Kaffe och bok i sängen inledde söndagen.

Kaffe och boken Det är något som inte stämmer

Kaffe och läsning i sängen.


Efter frukost, framåt mitt på dan, 
for vi på shoppingtur. Jag skulle handla lite städgrejor, men ärligt talat var det visst Anna som handlade mest… Som vanligt tycker jag att det är roligare att titta på saker än köpa dem.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Anna kom på att hon behövde massor av saker, 
men nån orange vattenkanna ville hon inte köpa. Däremot köpte hon en såg – vad hon nu ska ha den till… Den som lever får se…

Jag tyckte att två tjocka tanter behövde bli tjockare, så jag köpte kakor i massor till en söndagsfika i New Village. Asså, vi var inte på Lustiga huset, men kolla så feta och vanskapta, med små huvuden, vi ser ut i spegelbilden…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Full av energi efter go-fikat 
ringde jag sen mamma och lyssnade i en halvtimme. Därefter började det dra sig mot middagstid igen, så vi åkte till Tacobar och smällde i oss chicken enchilladas med guacamole.

Chicken enchilladas med guacamole.

Chicken enchilladas med guacamole = perfekt söndagsmat!


Anna är nu hemskjutsad och medan tvättmaskinen jobbar 
skriver jag detta. Det blir en stund i bästefåtöljen och kanske en näve lördagssöndagsgodis och lite läsning. Frågan som vanligt så här på söndagskvällen är om jag orkar hålla mig vaken för att se Happy Valley klockan 22… Tveksamt…

Jag hoppas att DU har haft en bra helg och att du får en bra, ny vecka!

 


Livet är kort. Helgen också.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Helgen den 1 – 2 oktober 2016: Kulinariskt och kort

 1. Mona skriver:

  Fy, det låter inte bra med en propp.
  Förutom det så låter det som du haft en bra helg 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Som jag skrev i inlägget gör det inte alls ont, men det ser ont ut. Jag får ofta ytliga proppar och överlever varje gång. 😉
   Jepp, en kanonbra, men lite kort helg. 😛

   Gilla

 2. Krista skriver:

  De kanske bara släppte in tjocka tanter på restaurangen (var inte jag som sa det först) för större chans att de äter mer ^^

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.