Bokmässohelg del 1: Helgen är BOKad eller Ett jädra mässande


Ett inlägg i litterär anda med anledning av årets bokmässa.


 

Röda digitala siffror som visar tiden 5.22

Den tidiga morgonen ägnade jag åt – att läsa, förstås!

Ja tjena! Nu är det bokmässohelg – som ”alla andra” tycks avnjuta i GöteborgJag är naturligtvis inte där om nån nu trodde det. Men bokmässan finns på min bucket-list* och nån gång – när jag inte är arbetslös och fattig och/eller livegen alt. jobbar… DÅ jäklar! Meeen… jag vill inte vara en sämre sortens bokdrake än ”alla andra”. Därför ska jag under helgen göra som ”alla andra”, det vill säga rapportera från mässan i sociala medier. Mitt eget mässande, ska tilläggas, och framför allt i bloggen och på Instagram. Det går nämligen alldeles utmärkt att ha mässa hemma i Uppsala för sig själv också.

När en är på bokmässa är nätterna korta. Min dag började redan vid fyratiden i morse när jag vaknade. Vid femtiden hade jag gett upp om att somna om och tog då tillfället i akt… att läsa, förstås! Vid sextiden klev jag upp, gjorde morgontoalett samt dukade fram till bokmässofrukost vid köksbordet.

Frukost med fil, müsli, kaffe och bok

Bokmässofrukost! Om du undrar över den orange kakelplattan kan du fortsätta att undra.


Cirka 7.15 lämnade jag hemmet för mitt arbete. 
Det är sånt en måste ägna sig åt så en har råd att köpa böcker, till exempel. Sen gör det ju inte ont om arbetet är roligt och stimulerande också. Det är mitt arbete, även om jag då och då upplever stress. På kontoret har jag ordnat ett hyllplan med… böcker. Ovanpå den hyllan lägger jag alltid min bok på gång**. Där kan jag snabbt nå den om jag skulle få en stund över… för toabesök. Då följer boken med in på muggen!

Min bokhylla på kontoret

Ett hyllplan med böcker på kontoret.

 

Fredag innebär go-fika på arbetstid! Jag tål nog inte mässkaffe och definitivt tål jag inte kaffet på jobbet. Därför tog jag med eget Java och min lilla pressobryggare. Bullen från jobbet tålde jag däremot finfint liksom de trevliga arbetskamraterna jag fikade med.

Bulle och kaffe

Go-fika på jobbet idag med bulle och pressokaffe. De trevliga arbetskamraterna fick inte vara med på bild.


Efter veckans enda fikarast på arbetstid 
blev jag tvungen att jobba lite. Jag skrev och ringde och gick på möten.

Bakelittelefon

Jag ringde på jobbet idag, bland annat.


Mitt på dan kunde jag ta lunchrast. 
Självklart passade jag på att bokmässa då till laxen.

Lunch med lax och bok

Bokmässande till laxen.


Jag upptäckte att såna som jag 
finns överallt och i alla möjliga skepnader… Matelasserade, till exempel.

Bild på en boksida där det bland annat står "matelasserade tofflor"

Matelasserade tofflor, minsann! (Undras vad det är…)


På eftermiddagen följde lite fler möten
och jag skrev ytterligare några texter. Framåt hemgång blev det en stunds bokmässande på toa.

Bok, bokmärke och skor

Mässa på toa.


Hemma i New Village väntade en obäddad säng
på att bli renbäddad. Inget att be för, bara att göra. Boken var självklart med på ett hörn.

Bok i sängen

Tänk den som finge LÄGGA sig ner en stund och läsa…


Tro nu inte att hushållsbestyren var slut 
i och med detta! Nä, då åkte brädan och järnet fram. Jag kan väl säga som så att det har varit roligare att stryka än det var i kväll. Men jag gav järnet förstås – med boken.

Strykjärn på bok

Jag gav järnet i kväll – med en bok på brädan.


Fast medan tvättmaskinen kämpade på 
blev det till sist fredagskväll och helgledigt även för mig. Att den här helgen är BOKad för ett jädra MÄSSAnde gissar jag att du har fattat vid det här laget.

Öl, ostbågar och en bok

Fredagskväll även för Tofflan.


Jag önskar dig en riktigt go helg! Over and out från Tofflans egen bokmässohelgs FÖRSTA dag! To be continued, alltså…


*bucket-list = lista över saker jag ska göra innan jag dör, ”before I kick the bucket”
**min bok på gång just nu är Ruth Rendells Wexford-deckare Till vägs ände

 


Livet är kort. Läs, Läs, LÄS!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokmässohelg del 1: Helgen är BOKad eller Ett jädra mässande

  1. Krista skriver:

    Bränd Himmel av Gilly Macmillan kan jag rekommendera, spännande om en mamma vars son försvinner o handlar mest om medias rapporteringar o en människas beteenden o känslor i kris. Mkt spännande o svår att lägga ner.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.