Torsdagen den 22 september 2016: Föga imponerande, men avskärmad utan baktankar


 Kära dagbok…

 

Glasögonbåge och del av glas

Glasögonen följde inte med på möte.

Idag hade jag ett viktigt möte på förmiddagen. Men det verkar gå troll i mötena med en viss person – jag tycks bara klanta mig. Det känns som om jag uppfattas som oprofessionell och okunnig, kort sagt: jag är föga imponerande. Jag känner mig exkluderad för att jag inte begriper all terminologi och alla förkortningar och system som används och avses, men jag får bra svar när jag frågar. Grejen är bara att jag ju inte kan fråga hela tiden under ett möte. Det jag försöker göra i det här läget är att ställa kontrollfrågor efteråt. Kanske var inte detta det värsta idag, emellertid. Det började dåligt med att jag cirkulerade i 20 minuter och letade parkering. Sen hittade jag en plats där jag tror att jag fick stå med mitt parkeringstillstånd. Annars hade jag idag till och med kommit ihåg att ta med en nätkabel – det trådlösa nätverket är alltför svajigt – till datorn. Men jag glömde glasögonen… Och då kunde jag inte se ett smack. Ett alternativ hade möjligen varit att nån hade ställt sig på tio meters avstånd med min dator. Med linserna ser jag nämligen bra på långt håll. Problemet då hade varit att mina armar inte är tio meter långa. Nu gick det bra att delta i mötet ändå, men det är väldigt typiskt att jag gör såna här klantiga saker i kontakterna med just den här personen.

Bok med bokmärke och glasögonfodral

Material för avskärmning.

På jobbet är det oroligt runt omkring mig och det påverkar mig förstås. Jag står mellan två läger och får inte nån total bild av läget, bara spridda skurar. Strategin för att överleva för stunden är att tack och lov inte ha tid att bli indragen i nån konflikt. Jag traskade därför iväg med min bok på gång som lunchsällskap. Att ha en bok med sig till restaurangen och läsa är ett bra sätt för mig att avskärma mig från omvärlden. Jag fattar inte hur jag lyckas stänga ute alla ljud, men på nåt sätt går det. Det är jag väldigt tacksam för!

Eftermiddagen ägnade jag åt att försöka boka om jobbmöten, förbereda mitt nyhetsbrev som ska gå ut i morgon förmiddag medan jag väntade på underlag till en intranätsida som skulle fixas och publiceras så snart som möjligt. Efter en del trixande – även i HTML-koden – tror jag att vi fick till det.

Röda och blå fotsteg målade på ett stengolv

På besök – undersökning – i vården.

Efter jobbet hade jag tid för en undersökning i vården. Den var jag tvungen att gå på, för den var redan ombokad en gång. Nu är det bara att vänta på svar.

I morse vaknade jag tidigt och läste ut och tidsinställde ett inlägg om De försvunna. Jag blev mycket ledsen för en kommentar jag fick under dan där det återigen påstås att jag gör reklam, denna gång för förlag. Det är inte sant. Jag skriver om böcker jag läser. Jag köper böcker på nätet, i affärer och second hand. Det händer att jag får böcker av familj och vänner. Ibland, men inte så ofta, vinner jag böcker i utlottningar och ibland ganska sällan skickar författare och förlag böcker. Det sker oftast utan nåt förbehåll att jag ska skriva om böckerna, men ibland vill förlagen att jag recenserar böckerna. Det gör jag här och på UppsalaNyheter – utan att få betalt för det av nån. Jag är så trött på att ofta få höra att jag gör reklam för saker och ting här på bloggen. Det gör jag inte. Jag skriver om saker, varor och tjänster jag gillar – och ogillar.

Inte heller går det att köpa inlägg här via Blogvertiser som jag skrev totalt cirka 20 inlägg, utspridda under sju år, för på gamla bloggen. Inkomsterna för dessa inlägg fick jag skatta för. När jag var arbetslös fick jag också avdrag på a-kasseersättningen en halv dag per inlägg, trots att ett inlägg i genomsnitt tog 20 minuter att skriva. Avdraget gjordes både i pengar och tid – en får inte a-kassa hur länge som helst om nu nån trodde det. Avdraget från a-kassan var högre än de pengar jag fick in på att skriva inlägg netto.

Det spelar tydligen ingen roll om jag skriver om mormor, min gamla bil, böcker eller annat jag gillar – somliga tycks få allt till att vara reklam. Det sårar mig djupt eftersom jag inte har några såna baktankar med mina texter. Jag får nog återigen överväga att sluta blogga alternativt låsa den här bloggen för all extern insyn. Jag trodde i min enfald att jag skulle få skriva lite dagbok och skriva om litteratur utan att bli påhoppad IGEN och IGEN för det.

Böckerna De försvunna och Till vägs ände

Bokbyte i morse.. Den undre boken har jag fått av en kompis, den översta har jag köpt på loppis.

 


Livet är kort. DET tillstår jag att jag gör reklam för här.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdagen den 22 september 2016: Föga imponerande, men avskärmad utan baktankar

 1. etuna1 skriver:

  Trist med tråkiga kommentarer :/

  Jag kan förstå om ”folk” misstänker sponsrade inlägg om man plötsligen börjar skriva mycket om något som man i vanliga fall aldrig skriver om..t ex om du skulle börja skriva en massa inlägg om vad bra och gott det är att äta julkorv (och att det dessutom råkar finnas en rabattkod: TOFFLAN-JULKORV”…)
  …men att du skriver om/ recenserar böcker känns ju inte direkt som någon chockerande nydaning av din blogg….

  Nu ska jag snart sova. Jobbig period på jobbet gör att jag räknar timmarna tills det blir helg…..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag blev jätteledsen. 😥 Och jag är aptrött på tråkiga kommentarer där jag anklagas för än det ena, än det andra. Tappar sugen att skriva.

   Jo samma här, världens tempo på jobbet. Hinner och orkar inte med nåt socialt liv och helgerna är för korta. Men jag gillar fortfarande mitt jobb och folket som jobbar där. 😛 (Sen är det lite andra saker som gör tillvaron tung just nu.)

   Hoppas du får en fin och bra helg!

   Gilla

 2. uppsalaewaalaewa skriver:

  Fortsätt skriv som du brukar. Vi är många som gillar det. Det är inte värt något med alla elaka kommentarer. Avundsjuka? Fortsätt att hissa/dissa böcker, butiker, varor mm.

  Gilla

 3. åsa skriver:

  Hoppas du får en bra helg trots allt ❤
  Ha dé!/Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.