I tystnaden begravd


Ett inlägg om en bok.


 

Tove AlsterdalI tystnaden begravd är en författare som jag har hittat till ganska nyligen. Och hon imponerar! Hennes bok I tystnaden begravd kändes oroväckande tjock, men faktum är att jag slukade den på ett par dar. Deckare, kriminalroman, thriller, spänningsroman, släktkrönika… Den här boken är så mycket mer insåg jag i morse när jag slog ihop dess pärmar för sista gången. Den var helt klart värd den femma jag köpte den för på Röda Korset

Tre till synes av varandra oberoende personer och berättelser inleder boken. Den ena handlar om Lapp-Erik, Sveriges snabbaste skidåkare en gång. Nån klyver hans huvud med en yxa. I Sankt Petersburg skjuter en gangster ihjäl sin bästa vän och flyr sen. Och så Katrine, vars mamma är dement och plötsligt börjar tala finska. Bland mammans post hittar Katrine flera brev från en mäklare angående ett hus i byn Kivikangas i Tornedalen. Katrine är journalist och har nyligen blivit arbetslös. Hon beslutar sig för att åka upp och titta på huset. Sen dras hon in i en historia om sin släkt. Vem var hennes morfar och vad hände med honom? Det är en av frågorna hon faktiskt får svar på.

Den här boken är riktigt spännande hela tiden. Mordgåtan är bara en av flera gåtor i boken och egentligen inte kärnan i berättelsen. Intrigen är spännande upplagd och den är välskriven. Två irriterande korrekturfel, som jag misstänker är rena stavfel, upptäcker jag, men för en gångs skulle låter jag dessa inte dra ner slutomdömet.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.