Just to let you know…


Ett inlägg om lördagsförmiddagen i Toffelhemmet, en shoppingtur och lite annat.


 

I tystnaden begravd och kaffe

Morgonsysslor.

Jag började svära i tanken över såna i huset som inte ens en lördagsmorgon före klockan halv nio kan avhålla sig från att spika. Sen tystnade tanken. Nånstans i närheten startade en pålning. En jävla hus-pålning. En lördagsmorgon. Det hördes till och med hem till Fästmön, som messade och undrade vad som höll på att hända…

Så gott jag nu kunde försökte jag njuta av en ledig morgon i sängen. Allt medan… dunka-dunka, du vet. Ja, av betong-pålar, inga andra pålar. Tove Alsterdal skriver vansinnigt bra böcker, kan jag konstatera. Den jag läser nu hittade jag för typ en femma eller nåt på Röda Korset. Trolleri, trollera!

Trollkarlen Ulrika

Trollkarlen Ulrika, hon kan, hon!


Precis ALLT gick sen åt skogen här hemma*. 
Därför drog vi iväg till Stormarknaden för att tröstshoppa. Inne på Åhléns sniffade jag igenom hela parfymsortimentet tills jag bestämde mig för den mycket passande doften Guilty från Gucci… Anna fick en parfym också, en vill ju inte vara snål. Jag måste ge personalen beröm för sin tålmodighet… Inne på Bönor & Blad köpte jag svindyrt, men übergott kaffe, en moccaböna som maldes på plats. Det kostade bara 85 kronor för en kvarts kilo. Ja, jag vet. Jag slösar nu. Men jag har ett uppdämt behov av att få vara lite… lättvindig…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Hos Fänriken blev det sen premiärfika på ballen**. 
Såväl yngsta bonussonen som katterna passade på att ta lite frisk luft.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag är nu hemma och vänder.
Clark Kent*** får stanna kvar, medan jag själv ska hasa tillbaka över till Fänriken. I afton är det nämligen… kräftskiva där. DU får ha en skön lördagskväll och så kan du fundera över vad vi ska ha snöret nedan på bilden till! Skriv gärna ner dina tankar i en kommentar!

Snöre från takbjälke

Vad ska vi ha snöret till???

 

*stopp i handfatet, skit på linserna och besvärlig mage
**ballen = balkongen
***Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.