Fredagen den 12 augusti 2016: Andra bullar, ett järn och lite mjukvara


 Kära dagbok…

 

Bulle med tugga tagen

Tilltugget till morgonens fest.

Gäspigt värre var det idag. Det blev ju lite sent igår med alla shoppingturer, allt soffhäng, kattgos och wienerbröd. Hoppade väl i sängen Skred till sängs runt midnatt, ungefär samma tid som nån i huset verkade tycka att det var en bra tid att möblera om. Det gnisslade, knakade, släpades, drogs… allt kompletterat med sedvanligt smällande i skåpsdörrar och gapflabb. JA! Det är lyhört där jag bor, MEN… inte är väl midnatt en vardag bästa tiden för att möblera om och flamsa och ha sig, eller?

I morse blev det andra bullar än gårdagens pecanwienerbröd. Wienerbröd kan en ju inte äta varje dag. Fredagsbullen på jobbet är tillbaka och det blev en härlig bullfest med prat om kyssande husdjur och många skratt i min och Mary Queen of Floods fikahörna med R, Palle Kuling och Zetalife. Å va jag gillar mina nya kollegor!!!

Lunchbuffé på Värdshuset Liljan

Jag plockade ihop det göttaste från värdshusets buffé.

Sen jobbade vi några timmar och jag fräste åt Felia Telia på Twitter så nu blir jag väl av med den fria surfen *gnolarhatahatahatlåten*. Plötsligt var det lunchdags. R, Mary Queen of Floods och jag knölade in oss i Clark Kent* som flög oss ner till Värdshuset Liljan. Idag åt jag helt underbar saffransaioli till grillade kycklingklubbor med mera. Det var så sanslöst gott, men jag nöjde mig med en enda tallrik mat idag. Och en kaka med lite grädde till kaffet på maten, förstås. Jag kan verkligen rekommendera lunchen här! Förutom att maten är underbart god är de som jobbar där trevliga och artiga. För 95 kronor blir en sen rejält mätt. Men åk dit så tidigt som möjligt, för vid tolv blir det smockat med folk.

Hashtag

Och nu… hashtag shopping, hashtag pruta, hashtag fynd!

Med såväl kardemummabulle som buffélunch och kaka med grädde i magen var det lite svårt att få plats bakom ratten när vi åkte tillbaka till jobbet. Dessutom erkänner jag villigt att paltkoman satte in direkt. Därför blev inga storverk gjorda under eftermiddagen. Men jag har varit ganska effektiv både nu i veckan och tidigare i sommar, så när de flesta kommer tillbaka nästa vecka är jag väl (för)beredd.

Eftersom jag inte kände mig direkt utsliten efter arbetsveckan åkte jag för att införskaffa ett järn efter jobbet. Och inte vilket järn som helst, utan ett strykjärn, nånting som alla människor behöver ha, enligt min mening, men inte enligt allas. (Var och en gör givetvis som de tycker!) På Elgiganten gjorde jag är bra fynd av ett OBH Nordica-järn i snigg-orangejag lyckades PRUTA en hundring (egentligen 102 spänn)!!! Ha!

Strykjärn

Ett snigg-orange strykjärn prutade jag till mig idag.


Synnerligen nöjd med mitt järnfynd 
bestämde jag mig för att svänga förbi Jysk på vägen hem för att kolla lite mjukvaror, det vill säga underlakan. Men det bar sig inte bättre än att jag kom ut med inte enbart ett vitt underlakan utan också ett nytt duntäcke och en ny dunkudde! Nu slipper jag frysa när det blir kyligare och så får mitt lilla huvud vila på en fräsch, ny och mjuk kudde. Detta fyndade jag för strax under 1 600 kronor – för jag fick nästan 700 kronors rabatt!

Duntäcke dunkudde satinunderlakan

Som hittat för närmare 1 600 spänn, men till en rabatt för nästan 700 kronor.

 

Selfie med knivman iklädd cyklop

En fantastisk selfie, tagen med nya mobilen. Notera artikeln intill om cyklopen.

Inte nog med att jag fick närmare 800 spänns rabatt totalt var shoppingen klar på en timme. Så ska det gå, snabbt och bra! (Samtidigt kanske jag möjligen åker tillbaka i morgon och inhandlar ett duntäcke till när priset var så bra.) Sen for jag hem, läste instruktioner till mitt järn och bäddade med mina nya mjukvaror. Jag har betalat månadens bensinräkning också. Nu sänker sig fredagslugnet över mig och New Village. I kväll ska jag läsa – såväl min bok på gång som Antiktidningen som kom igår. Sen blir det… Saknad, aldrig glömd på SvT1, för jag spelar in Tyst vittne på DVD-hårddisken. På så vis kan jag snabbspola förbi reklampauserna sen.

Det är dags att hälla upp ostbågar i en skål, sprätta en fredagsöl och skåla med mig själv för dagens alla fynd. Jag är mycket nöjd!

En riktigt go’ helg önskar jag dig med den fantastiska selfien här ovan! Kolla in artikeln på anslagstavlan bakom mig – jag dog nästan av skratt när jag såg den på nätet (förlåt, polisen!).


*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort. Gratis är gott, men rejäla rabatter är inte heller fel.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Media, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.